Kategóriák
Uncat

MIT TENNÉL, HA RAJTAD MÚLNA, HOGY KI FOG-E ROBBANNI A HÁBORÚ?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MIT TENNÉL, HA RAJTAD MÚLNA, HOGY KI FOG-E ROBBANNI A HÁBORÚ?
/

Mi van, ha a legnagyobb hazugságok egyike épp az, hogy másokon múlik a háború kirobbanása, és nem rajtad? Még mielőtt azt gondolnád, hogy hülyeség, amit olvasol, tedd fel magadnak a kérdést, hogy ebben a momentumban mennyien gondolhatják azt, hogy rajtuk múlik, és mennyien hiszik azt, hogy mások a felelősek a háborúért.

Ugye teljesen nyilvánvaló, hogy a többség azt hiszi, hogy más a felelős a háborúért, ezért másokat kell megfegyelmezni, még mielőtt megtörténne a tragédia?

Vajon a háború nem épp abból származik, hogy mindenki hárít, és mindenki másokat próbál fegyelmezni, megigazítani, és még véletlenül sem magát?

És hogy eszkalálódik a háború? Hát nem úgy, hogy akikre hárítanak, azok visszahárítanak? (Hát a baj úgy kezdődött, hogy komám visszaütött.)

Ha Isten, Jézus által kijelentett, szavában békesség van, azon kívül pedig háború, ki a felelős a háborúért? Az, aki ismeri, és éli az Ő szavát? Vagy az, aki túlságosan el van foglalva a külső dolgokkal, a mások fegyelmezésével, és nincs ideje arra, hogy megismerje, és élje az élet szavát?

Vajon én felelős vagyok-e a háború kirobbanásáért? Vajon te felelős vagy-e a háború kirobbanásáért?

Ki a felelős a háború kirobbanásáért?

És, aki felelős a háború és a gyilkosság kirobbanásáért, megérdemli-e azt, hogy meggyilkolják őt?

Tudtad-e, hogy az eddigi háborúkban még a háború közepén is voltak olyan személyek, akiknek a szemei nem kellett lássák a háború borzalmait, mert Isten, szavához híven, elrejtette előlük a háborút. És most is lesznek olyan személyek, idősek és fiatalok, akik szemei nem fogják meglátni a háborút. Miért? Mert a Krisztus Jézus békessége lakozik bennök. (Zsoltárok könyve, 91 rész)

Ha valaki fogságba visz mást, ő is fogságba megy; ha valaki fegyverrel öl, fegyverrel kell annak megöletni. Itt van a szentek békességes tűrése és hite. Jel 13,10

És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által. Jel 6,8

Az Igaz Bíró

Második rész:

https://kialtoszo.hu/uzenet-a-hatalom-embereinek-durva/