Kategóriák
Uncat

AZT MONDJÁK, SZÜLETÉSNAPOD VAN

Azt mondják, születésnapod van. Bár sosem állt szándékodban megünnepelni, mert nem az a lényeg, hanem az üzeneted, a vendégek kezdik elözönleni a házad. Nem látnak téged, és nem is akarnak látni. Nem is téged köszöntenek, hanem saját magukat és egymást. Esznek, isznak, ‘jól érzik magukat’. Szólnál valamit, de nekik sokkal fontosabb a saját mondandójuk. Mindenki a saját jóságával, mulandó kincseivel dicsekszik.
Ömlenek a könnyeid, megszakad a szíved. Elhagyod a házat, és elmész az aluljáróba. Megkérdezel egy hajléktalant, hogy ad-e neked egy falat kenyeret és egy korty vizet. Ő pedig azt mondja, IGEN.

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.
Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.
Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok.

Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.” „Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város.
A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.
https://is.gd/rM2Lgn