Kategóriák
Uncat

AZ ELTÖRÖTT KÉZ

A kéz súlyosan megsebesült, de amikor a láb felajánlotta, hogy elviszi őt a doktorhoz, a kéz elutasította a segítséget. Azt mondta, minden rendben, ő majd megoldja. Tagadta, hogy segítségre lenne szüksége. Azt állította, hogy a lábbal van a baj, mert sokszor fölöslegesen járkál, maga után húzva az egész testet.

A kéz későre látta be, hogy nagyobb a baj, mint gondolta, de még akkor sem kért segítséget. Mivel a kéznek nem sikerült kezelnie saját magát, befertőződött, és a fertőzés kiterjedt az egész testre. A testrészek szenvedését súlyosbította, hogy ahelyett, hogy segítségért kiáltottak volna, egymást vádolták a betegség miatt. A kéz tébolyodottan üvöltött a lábra, hogy miatta vannak ebben a helyzetben, mert nem vitte el a doktorhoz a testet. A láb pedig azzal vádolta a kezet, hogy mivel az alázat helyett a büszkeséget és a makacsságot választotta, nem lehetett beszélni vele. Lassan már a halálán volt a test, de a testrészek még mindig veszekedtek.

Ekkor megszólalt a szív, és ezt mondta:

– Hallottam egy hangot a messzi távolból, amely azt kiáltotta, hogy ha tovább folytatjuk a veszekedést, mindannyian elveszünk. Mivel megfertőződött a vér, megromlott a testrészek közötti kommunikáció. Ezért minden testrész mást hall, és mást ért, mint amit a szomszédja közölni szeretne vele. Nem maradt más esély a túlélésre, mint a vérátömlesztés, a kommunikációs eszköz teljes cseréje.

– De vajon van-e tiszta vér, amellyel lecserélhetnénk a fertőzött vért, ami olyan sok félreértéshez, és fájdalomhoz vezetett? — kérdezték a testrészek.

– Van, de kérni kell, és fog-adni! — kiáltotta egy erőteljes hang a távolból. És ezt már minden testrész hallotta.

„Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.

A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.

Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital.

A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.” Jn 6:53

(A választ arra a kérdésre, hogy mit jelent inni az Ő vérét, és enni az Ő testét, megtalálod ebben az írásban:

https://is.gd/WI76O8 )