Kategóriák
Uncat

RÖVIDEN ARRÓL, HOGY ÁTÍRTÁK A BIBLIÁT

Azt kérded, mi a véleményem arról, hogy átírták a Bibliát. Erről a kérdésről csak akkor van értelme beszélni, ha nem hiszünk Istenben, és abban, hogy Ő tényleg szól azokhoz, akik keresik Őt. Különben Őt kérdeznénk.

Úgy igazából, akkor sem igazán van túl sok értelme, ha nem hiszünk benne, mert jól tudjuk, hova visz az emberek véleménye.

Ha pedig Ő él, és Jézus valóban feltámadt, akkor bizalommal fordulhatunk hozzá még egy ilyen kérdéssel is. Na de vajon valóban ez a legfontosabb kérdés számomra a jelenlegi helyzetemben? Ha szóba állhatok vele, azt akarom a leghamarabb megkérdezni az Ég és a Föld teremtőjétől, hogy átírták-e a Bibliát, vagy sem?

Mit tennél, ha ezt mondaná Isten?

Még van egy óra az életedből. Kérdezz, felelek! Körülbelül 59 perc alatt elmondom, hogy mi a helyzet a Bibliával. A hátramaradt egy percben mire szeretnél választ kapni? Honnét tudhatom, hogy egy óránál több van még az életemből?

Ha már egy olyan gyarló embert kérdeztél, mint én, röviden válaszolnék. A Biblia önmagában nem ment meg senkit. Mindazonáltal Isten használja a Bibliát arra, hogy tanítson, és megértesse velünk, mi kötözi meg a lelkünket, és hogyan válhatunk szabaddá. Nekem egy ember csak annyit mondott a Bibliáról, hogy menjek haza, olvassam el az újszövetségi részt, és ha kérem, Isten ad nekem Szent Lelket, ami vezetni fog életem utolsó napjáig. Ilyen egyszerűen fogalmazott. Bejártam a fél világot, sok mindennel találkoztam, de ilyent még sosem hallottam. Elmondhatom, hogy igaz, amit mondott. Azóta éjjel és nappal tanít az Ő lelke, és a Biblia írásait is használja, eszembe juttatja.

Viszont Isten jelenléte nélkül, a Biblia nem ér semmit. Nem több, mint bármelyik szentnek mondott könyv. Tehát, aki aggyal olvassa, és nem lélekkel, alázattal, nem fogja megérteni a Bibliából sem a lényeget. Aki pedig úgy olvassa, hogy azelőtt nyitott szívvel kéri a Szerzőt, hogy segítsen megérteni, amit olvas, meg fogja érteni. Mt 11:25

Viszont ha már szóba álltunk a Szerzővel, nem biztos, hogy az lesz az első, hogy odatesz Bibliát olvasni. Lehet, hogy azelőtt, megmutatja, mi van a szívünkben, ha kérjük Tőle, és merünk szembesülni annak tartalmával. Ezáltal megtudjuk, mi értelme olvasni a Bibliát.

Ha őszinte volt a kérdésed, a fentiek alapján megérthetted a lényeget a Bibliával kapcsolatosan. Ha nem volt őszinte a kérdésed, én kérek elnézést tőled, hogy az idődet raboltam, és az időmet raboltattam. 🙂