Kategóriák
Uncat

NYÍLT TITOK

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
NYÍLT TITOK
/

Minden, amit Isten akarata ellen tesz az ember, saját maga ellen teszi. Isten akarata pedig nem más, mint élet az ember számára. Viszont mivelhogy az élet fogalma eltorzult az ember elméjében, folyton az élet ellen, avagy az Isten akarata ellen cselekszik. És teszi ezt úgy, hogy közben azt hiszi, ő az élet barátja. 

Ekképp, akik nem ismerték meg Isten akaratát, és az Ő akarata teljesítésének módját, a saját életük ellen cselekednek anélkül, hogy tudnák, mit tesznek. Ők azt hiszik, csak élni akarnak, de valójában Isten akarata ellen, egészen pontosan a saját életük ellen harcolnak. 

Ezért mondja Jézus, hogy szükséges nekünk újonnan születni, különben nem láthatjuk Isten országát, nem ismerhetjük az Ő akaratát, ami élet. Ekképp a saját életünk ellen harcolunk anélkül, hogy tudnánk, mit cselekszünk. 

Az újjászületéshez pedig szükséges, hogy legyen bennünk alázat Istennel szemben, akinek van hatalma megnyitni szemeinket, ha alázattal kérjük. Ha pedig megnyitja szemeinket, meglátjuk, mi van bennünk, ami elválaszt minket az Ő akaratától, az élettől. És ha meglátjuk, mi választ el minket az élettől, segít megszabadulni attól. 

Viszont mivelhogy a legtöbb ember Isten akarata ellen képezte magát azáltal, hogy az önmegvalósításra fókuszál, képtelen megalázni magát Teremtője előtt, így a látását nem Istentől, hanem emberektől kapja. Ezért nem láthatja az élet dolgait, és gyilkolja magát s embertársait vakságában. 

Az emberektől szerzett dicséretek, kitüntetések, oklevelek, elismerések azt igazolják, hogy jó a látásod az emberek szerint. Azonban azok, akik a dicséreteket, kitüntetéseket, okleveleket, elismeréseket adják, szintén vakok az élet dolgaira, és a szakadék felé mennek. Ennek okáért, ha egy vak megdicsér, kitüntet és felmagasztal egy másik embert, beteljesedik rajtuk Jézus Krisztus szava: Ha a vak vezeti a világtalant, mindketten a szakadékba esnek. (Lk 6:39) 

„Hogyan tudnátok hinni ti, akik egymástól fogadtok el dicsőséget, de azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?” Jn 5:44 

Bizony szükséges az embernek újonnan születni, különben nem ismerheti Isten akaratát, ami élet. És kénytelen az emberek akaratának engedelmeskedni, ami halál. 

Ingyen kaptátok.

Ingyen adjátok! (Mt 10:8)

https://kialtoszo.hu/aki-szereti-az-eletet-elvesziti-azt/

https://kialtoszo.hu/isten-miert-nem-segit-mindenkinek/

https://kialtoszo.hu/zoltan/

https://kialtoszo.hu/az-elet-csak-egy-alom/