Kategóriák
Uncat

JÓ MATEKTANÁR

Pistike gyengélkedik számtanból. Ezért a szülei keresnek neki egy jó matektanárt, hogy felkészítse őt a vizsgára.
Pistike nagyon hitt a matektanárban, és csak jót mondott róla. (Többnyire olyan dolgokat, amiket másoktól hallott.)
De mindazt, amit a matektanár mondott neki, figyelmen kívül hagyta.
Miután megbukott a vizsgán, a szülei csalódottan és értetlenkedve ismételgették, hogy Pistike nagyon hitt a matektanárban, szerette őt, csak jót mondott róla.
A vizsgáztató bizottság pedig azt mondta, hogy nincs semmi kétségük afelől, hogy hitt benne, de az a tény, hogy a vizsgán megbukott, azt bizonyítja, hogy Neki nem hitt, csak benne.
Tehát a Pistike hitt a matektanár létezésében, találkozott is vele, hallotta is őt, de az ő szavainak nem hitt. Sőt nem is érdekelték őt a matektanár szavai.
Ugyanígy a legtöbben hisznek Istenben, de nem hisznek Istennek. Sőt, olyan istenre vágynak, aki kívánságuk szerint mindent megad nekik, de nem szól semmit. Sőt, elrejti előlük az ő törvényeit, hogy azt csinálhassanak, amit akarnak.
A legtöbben, akiket váratlanul és felkészületlenül ért az utolsó óra, és most benne vannak a véget nem érő gyötrelemben, hittek Istenben, de Istennek nem hittek: széles ívben kikerülték az ő figyelmeztetését és az Ő szavát.
A pokolról való beszéd pedig bolondság, emberi kitaláció mindaddig, amíg van pénz, pia, pirula és lehetőség a pótcselekvésre. Azonban, amikor elvétetik a pénz, pia, pirula, és nincs több lehetőség a pótcselekvésre, gyötrő valósággá változik.
Tudd, hogy a vizsganap számodra is közel van, és mint a legtöbb ember, feltehetőleg te is hiszel Istenben. Viszont a kérdés az, hogy Istennek hiszel-e, ismered-e az Ő szavát, vagy abban reménykedsz, hogy az Ő létezésébe vetett hited átsegít majd a vizsgán?
„A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, a melyeket én szólok néktek, lélek és élet.” Jn 6:63
„Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.” Mt 24:35
https://is.gd/BjNswj