Kategóriák
Uncat

AZ ISTEN, AKI SOSEM ÍTÉLKEZIK

– Van-e olyan isten, aki sosem ítélkezik?
– Van, csak azzal az a baj, hogy oda viszi az embert, ahova senki sem akar menni: a betegségbe, a lelki gyötrelembe és a halálba.
…merthogy ez az isten az elbukott emberi gondolkodás, a testbe ragadt ember agyának a szüleménye.
Az az Isten, aki képes meggyógyítani a testet, és újjászülni a lelket, ezt mondja:
„Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. (1. parancsolat)
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják. (2. parancsolat)
Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.” (3. parancsolat)
2Moz 20:3
Na de mivelhogy ez az Isten túlságosan ítélkező a meggazdagodott, önmagában bízó, és önmagét istenítő modern ember számára, továbbra is ragaszkodik az ő elméje által faragott istenképhez, mígnem eltorzul, és kárba vész az ő lelke.
Ha meg szeretnéd érteni a két isten közötti különbséget, és nem szeretnél oda menni, ahova az emberi agy által létrehozott isten viszi a tömeget, olvasd el ezt a cikket:
https://is.gd/P00sY8