Kategóriák
Uncat

AKIK EMBEREKET KÖVETNEK, ELVESZNEK

Akik vallási és politikai vezetőket, valamint sztárokat és más hírességeket követnek, és az ő szavaikhoz igazítják életüket, egy igazságtalan, részrehajló ‘istent’ tisztelnek, aki velük is igazságtalanul fog bánni.

Miből gondolom ezt? Abból, hogy az az ‘isten’, az a szellemiség, akinek a hírességek hódolnak, mint láthatjuk, őket felemeli, de a rajongóikat eltapossa. Sőt, az sem titok, hogy a rajongóik, követőik pénzéből és életerejéből emeli fel a hírességeket, azáltal kizsákmányolva azokat, akik a figyelmükkel és a pénzükkel támogatják őket.

A fentiek alapján bárki rájöhet arra, hogy ki a hírességek és a celebek ura, istene.

Vajon ugyanaz az Isten, akit Jézus bemutatott az ő egyszerűségében, alázatában, és szolgálatkészségében, vagy inkább az az isten, akit a földi uralkodók, e világ hatalmasai prezentálnak a gazdagságuk, a telhetetlenségük, az önimádatuk és hatalomvágyuk révén?

Ha a celebek és a hírességek a pénz istenének, a Mammonnak, avagy a Sátánnak hódolnak, melyik istenségnek hódolnak az ő rajongóik, akik figyelmükkel, életidejükkel és pénzükkel maguk fölé emelik őket? Az Ég és a Föld Teremtőjének, Jézus Krisztus Atyjának, vagy az Antikrisztusnak, akit Jézus tolvajnak és emberölőnek nevez?

Ezekben az időkben, aki figyelmen kívül hagyja Isten figyelmeztetését, amit ad az Ő gyermekei által, és továbbra is emberekre hallgat, arra a sorsra fog jutni, mint azok, akik az elmúlt években az elöljárók szavának hittek, és elvesztek.

Azt mondja Krisztus, hogy aki újjászületik az ő szava, és Isten ereje által, mivel hallja Teremtője szavát, embereket nem követ. (Jn 3, Jn 10) Ekképp be sem csaphatják, ki sem zsákmányolhatják őt, mert Isten védelme alatt van, ahogy írja a 91. zsoltár.