Kategóriák
Uncat

A LEGNÉPSZERŰBB BETEGSÉG A VILÁGON

A bácsi 13 órán keresztül volt a hullaházban, miután az orvos négy másik kollégája jelenlétében hivatalosan halottnak nyilvánította.

„– A rendelőjében azt kérte tőlem, mondjam meg, milyen betegségben szenvedtem mostanig… mert elvégeztek minden vizsgálatot, de nem találtak semmit… és mégis halottnak nyilvánítottak.

– Ön klinikai halálban volt. – mondta Puskás. – Kell adnunk önnek egy receptet. Mondja, milyen betegségben szenvedett.

– Nekem, amióta ebben a világban élek, – mondtam neki – semmilyen betegségem nem volt. Nem fájt soha semmim. Talán néha, amikor az egyik piát a másikkal vegyítettem, kicsit fájt a fejem. Ennyi. Más fájdalmat soha életemben nem éreztem. Nem volt soha semmi betegségem. De ha te tudni akarod, – mondtam Puskásnak – milyen betegségben szenvedtem mostanig, tudd, hogy a legsúlyosabb betegségben, ami a világon létezik. A hitetlenség betegségében. …és emiatt a betegség miatt jutnak sokan a kórházba, és a börtönbe.

– De uram, – mondta Puskás – mi egy receptet kell kiállítsunk. És nem írhatjuk arra azt, hogy hitetlenség betegsége. Rá kell írjuk arra a diagnózist.

– Ti írjatok, amit akartok, de nekem nem kell a ti receptetek. Én ma megkaptam a szent receptet Isten kezéből, hogy a bűneim meg vannak bocsájtva. Ezt a receptet, szeretném, ha megkapnátok ti is. Én ma megbocsájtást, feloldozást nyertem a bűneim súlya alól. És azt szeretném, hogy ti is megbocsájtást nyerjetek. Mindannyian, kik itt vagytok…”

https://is.gd/UBBZPL