Kategóriák
Uncat

A HATALMI RENDSZER MEGÉRTÉSE | KI A HÁTTÉRHATALOM?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A HATALMI RENDSZER MEGÉRTÉSE | KI A HÁTTÉRHATALOM?
/

Az ember minél jobban akar szabadulni a hatalmi rendszerből, annál beljebb kerül abba. Ekképp pont az ellenkezője történik annak, amit szeretnénk. 

Júdás elárulta az életet, és azáltal saját magát pusztította el. Valójában mindenki önmagát pusztítja, aki az élet ellen támad, mert az életet lehetetlen elpusztítani. Isten = élet. Élet = Isten. De mi köze van a hatalomnak az élethez, Istenhez? Annyi, hogy földi hatalom sem létezik Isten nélkül. A földi hierarchia törvényei is Isten által adattak azok számára, akiket nem érdekel az igazság. Akik nem személyesen Istenhez fordulnak, és nem rá bízzák az életüket, automatikusan a földi hatalmat választják, emberek kezére bízzák az életüket. Tehát a legtöbben nem azért kerülnek be a hatalmi rendszerbe, mert tetszik az nekik, és mindenképp be akarnak kerülni abba, hanem azért, mert eltávolodtak Istentől, a bűn által kijöttek az élet rendjéből (az Édenből). Az élet rendjén kívül (Édentől keletre) pedig az emberek hatalmi rendszere van, amely eltipor mindenkit, aki nem tartja be annak szabályait, és nincs védelme Istentől. 

A hatalmi rendszert azért engedte meg Isten, hogy megtartsa az embereket, amíg sötétségben, lelki vakságban élnek. Noha megmenteni senkit sem tud, megakadályozza a rohamos hanyatlást és süllyedést. 

A hatalmi rendszer működési elve röviden: 

Az ember minél jobban akar szabadulni a hatalmi rendszerből, annál beljebb kerül abba. 

Valójában kétféleképpen tarthatjuk életben a rendszert. Azáltal, hogy harcolunk az ellen, vagy azáltal, hogy dolgozunk annak megjobbításán. 

A hatalommal szembeni harc úgy emészti fel az emberek életidejét és energiáját, hogy észre sem veszik. A férfi harcol a császár hatalma ellen, a nő a férfi hatalma ellen, a gyermekek pedig a nő hatalma ellen. Harc után pedig következik a temetés.

Amire feleszmélnek, azon kapják magukat, hogy az egész életüket arra fordították, hogy megoldják a megoldhatatlant. A maradék életidejüket pedig arra fordítják, hogy bepótolják a bepótolhatatlant. 

Senki sem kerülheti ki a földi hatalmi hierarchiát, aki nem bízza Isten hatalmára, szavára az életét. 

Senki sem kerülheti ki az orvosokat, aki nem bízza Krisztusra, az egy igaz doktorra az életét. 

Aki megérthette, megértette, hogyan kerülhet ki a földi hierarchia lélektipró labirintusából.