Kategóriák
Uncat

SZÉKELYFÖLDÖN SZÉGYEN JÉZUSRÓL, ÉS AZ Ő SZAVÁRÓL BESZÉLNI.

Egy barátom azt mondta, hogy ha őt valaki megmenti egy végzetes kimenetelű baleset elől, ő örömmel megnevezi azt a személyt, aki megmentette őt. Nem ködösít, és az ő megmeneküléséről nem beszél úgy, mintha az a saját érdeme lenne. Nyíltan kimondja, ki az a személy, akinek köszönheti az életét.
Hogy lehetséges, hogy egy keresztény társadalomban, aminek az alapját elvileg Jézus szava jelenti, szégyellik ezt a nevet, és a bajban nem az Ő szavát, és nem Isten erejét hívják segítségül, hanem a saját értelmüket?
Hogy mi ennek az eredménye, teljesen nyilvánvaló. Felfuvalkodottság, beképzeltség, önhittség, önimádat, rosszindulatúság, versengés, neheztelés, betegség és halál.
Minek köszönhető az, hogy Ő, mint büntetlen, nem szégyellte felvállalni a bűnösöket, a bűnösök pedig szégyellik a büntetlent a bűnösök előtt?
Ha valóban Ő az út, az Igazság és az Élet, és mi szégyelljük Őt, vajon még meddig lehet közösségünk az élettel? És mikor visz el minket az, akit nem szégyellünk, és akit fennhangon felvállalunk annak ellenére, hogy csak fájdalmat és gyötrelmet kaptunk tőle?
Mk 8:38 Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bûnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljõ az õ Atyja dicsõségében a szent angyalokkal. „
A szíved mélyén tudod te is, hogy valójában nem Ő fogja szégyellni az embereket az utolsó órában, hanem az emberek szakítják el saját magukat tőle azáltal, hogy szégyellik őt és az Ő szavait a bűnösök előtt még azok után is, hogy az Ő szeretete által gyógyultak meg az ő sebeik.
Neked is szégyened az Ő neve és az Ő szava, vagy pedig örömmel elmondod mindenkinek, ki által kaptál szabadulást?… hogy a betegek tudomást szerezzenek arról, hogy hol kapható az igazi szabadulás.