Kategóriák
Uncat

ÖRÖKÖLT ELLENSÉGEK

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
ÖRÖKÖLT ELLENSÉGEK
/

Ki árthat nekem? 

A külső ellenség csak addig árthat nekünk,

amíg megértjük mi az ő szerepe az életünkben. 

Azért kapott hatalmat a külső ellenség az emberek felett, és azért nem győzhetjük le sosem, mert az Úristen általa szembesít minket azokkal a dolgokkal, amelyek bennünk vannak, és elválasztanak Tőle. 

Következésképp, aki a külső ellenséggel harcol, magával Istennel száll szembe, aki hatalmat adott a külső ellenségnek a bűnösök felett, hogy a rájuk gyakorolt nyomás hatására eldönthessék, melyik utat választják. A széleset, a tömegek útját, vagy pedig a keskenyet, amelyet Krisztus által jelölt ki az Úr az alázatos szívűeknek. 

Egyszerű példa. Sokan, akik erőszakosan szálltak szembe a COVID-dal, már el vannak temetve. Másokat pedig térdre kényszerített a COVID, és azáltal meghallották Isten életre hívó szavát. Tehát, amikor azt mondja Isten, hogy az Őt szeretőknek mindent a javukra fordít, az igaz a külső ellenségre is. 

A külső ellenség csak akkor veszítheti el a hatalmát felettünk, ha már nincs jelen bennünk, ha belül legyőztük őt a kétélű karddal, a Krisztus beszédével. 

„… jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije; ” Jn 14:30

„Az Úr napja pedig úgy jön majd el, mint a tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig égve felbomlanak, és a föld és a rajta levő dolgok is megégnek. Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyennek kell lennetek nektek szent életben és kegyességben, akik várjátok és siettetnétek az Isten napjának eljövetelét, amikor az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak! De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakozik. Azért, szeretteim, ezeket várva igyekezzetek, hogy szeplő és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.” 2Pt 3:10-14

https://kialtoszo.hu/ongyilkossagba-kergeti-a-fiatalokat-a-kormany/

https://kialtoszo.hu/piros-pirula/

https://kialtoszo.hu/honnan-szarmazik-a-testi-vagy/

https://kialtoszo.hu/hiedelmek-amelyek-a-mokuskerekben-tartanak/