Kategóriák
Uncat

MIÉRT NEM BESZÉL SENKI A JÓRÓL?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MIÉRT NEM BESZÉL SENKI A JÓRÓL?
/

Hogyan történhetne jó az emberrel, ha folyton a rosszról beszél? Hogyan beszélhetne a jóról az ember, ha meg sem ismerte azt, és ha a rosszat hiszi jónak? Hogyan ismerhette volna meg a jót, ha senki sem beszélt neki a jóról? Hogyan beszélhetne bárki is a jóról, ha mindenki azt hiszi, ahhoz teológiai végzettség kell, meg vallás, meg állami engedély? 

Teljes hanganyag: https://kialtoszo.hu/piros-pirula/

Miért kísért a múlt? 

A legtöbb embert azért kísérti a múlt, mert az ördög, a hazug vallások és spirituális tanok által elhitette vele, hogy szüksége volt a múltban elkövetett dolgokra ahhoz, hogy ott lehessen, ahol most van. 

Ezért sokaknál nem történt meg az őszinte bűnbánat. Így a szívből ki nem gyomlált bűnök, életellenességek addig pusztítják őket belülről, amíg tönkre megy az életük. Rosszabb esetben kárba vész a lelkük. 

A legfőbb különbség a vallás és a hit között az, hogy míg a vallásban emberek által megírt tanokat és hiedelmeket gyakorolnak, ismételgetnek, addig az élő hit által az Istennel való kapcsolatot gyakorolja az ember. Az újjászületés előtt mindenki vallásos, mivel azt vallja, és ismételgeti, amit az emberek mondanak neki. Az újjászületés után pedig gyermek, mert azt teszi, és azt szólja, amit Isten mond neki. 

Aki azt mondja, hogy önerőből szabadult meg, bebiztosította magát a rabságba, ami nem más, mint a szabadság illúziója. 

Ha akkor nem beszélsz a jóról, amikor jó kedvre derít az Úristen azáltal, hogy lelki ajándékokat ad neked, mekkora az esély arra, hogy akkor beszélj az Ő jóságáról, amikor már elvesztetted a jó kedvet? És ha meg is tennéd, mekkora a valószínűsége annak, hogy az kívánatos lesz valaki számára? 

„Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” Mt 5:16 

A jótett pedig az, hogy azt mondod a bűn rabjainak, hogy elérkezett hozzuk a mennyek országa, a szabadulásuk órája. Amennyiben őszintén megbánják bűneiket, ami a halál felé vezette őket, és a bűneik helyére befogadják a Krisztus életet adó szavát, új életet kaphatnak azáltal, amelyet örökre az övék lehet. 

https://kialtoszo.hu/piros-pirula/

https://kialtoszo.hu/reggel-mondom-jo-ejszakat/

https://kialtoszo.hu/honnan-szarmazik-a-testi-vagy/