Kategóriák
Minden

Miért kell meghalni?

Azért betegszünk, öregszünk, és halunk meg, mert reakcióemberek vagyunk.

Ha reakcióember maradsz, nem fogod túlélni a közelgő megpróbáltatásokat.

Mindaddig, amíg meg nem ismeri az igazságot, amelyet Krisztus a szavaival és az élete példájával kijelentett az emberiség számára, minden ember reakció ember.

A reakcióember nem tud mást tenni, mint egy előre betanult szabvány szerint reagálni az őt kívülről érő provokációkra, impulzusokra. Ekképp ugyanazon paradigmán, gondolkodásmódon belül mozog és cselekszik addig, amíg meghal. Ez az az a bizonyos mókuskerék, amelyet a legtöbb ember egyszerűen képtelen elhagyni.

Próbálj meg elképzelni egy kis települést, amelyet a szemléltetés kedvéért egy körrel ábrázolunk. Azoknak az embereknek, akik ezen a településen, avagy ebben a körben élnek, vannak szokásaik, hagyományaik. Van születés, közoktatás, vallás, szakosodás, munka, megbetegedés, megöregedés és (unalom általi) halál. Éppen úgy, mint bármelyik szokványos közösségben. Most képzelj el egy nagyobb kört, amely körülöleli, és magába foglalja ezt a kis kört, és amelytől a kis kör teljesen elszigeteli magát. Bár részét képezi a nagy körnek, lezárja a határait, és nem enged be semmiféle információt a nagy kör irányából. Ekképp az ott élő emberek folyton ugyanazon kihívásokkal és provokációkkal találkoznak, amelyek ősidők óta részét képezik ennek a kis körnek. Mivel ezek a személyek mindig ugyanazon hatásokra reagálnak, semmi sem újulhat meg az ő életükben. Monotonná, unalmassá válik az ő életük, megbetegednek, megöregednek és meghalnak.

Hogyan tud megszabadulni az ember ebből a kis a bűvös körből??

  • Először is: két lépés hátra!
  • Nem reagál le minden kívülről érkező impulzust, amelyek a kis körből érkeznek.
  • Önvizsgálat, önkritika, önismeret.
  • Fohász.
  • Belső átalakulás. (www.kialtoszo.hu/imantra)
  • Cselekedet → → → impulzusok a kis kör irányába. Átalakulás.

[mailerlite_form form_id=1]

 

Vélemény, hozzászólás?