Kategóriák
Uncat

MI A KÜLÖNBSÉG A VALLÁS ÉS ISTEN KÖZÖTT? – röviden

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MI A KÜLÖNBSÉG A VALLÁS ÉS ISTEN KÖZÖTT? - röviden
/

MIÉRT JOBB A VALLÁS, MINT JÉZUS BESZÉDE?

MIÉRT VÁLASZTJÁK ISTEN HELYETT A GYÜLEKEZETET ÉS A VALLÁST?

A vallás azt mutatja meg, hogy milyen jók az emberek, és mennyi jót tesznek Istenért: Milyen szép templomokat, katedrálisokat építenek, milyen gyakran látogatják ezeket az épületeket, mennyivel segítik a vallási szervezetet, milyen gyakran tesznek eleget a vallási hagyományoknak, szokásoknak, előírásoknak stb.

Jézus szavai és életének tanítása pedig azt mutatják meg, milyen jó Isten, és mennyi jót tett az emberekért. Az ő beszéde megmutatja, milyenek valójában az emberek, szembesíti őket az ő rejtett dolgaikkal, amelyek elválasztják őket Istentől.

A vallásos ember a saját maga jóságáról, és mások gonoszságáról beszél. Isten gyermeke pedig a saját bűneiről és Isten jóságáról tesz bizonyságot. Mivel az embernek könnyebb a saját jóságáról és mások gonoszságáról beszélni, mint a saját gonoszságáról, és Isten jóságáról, a vallást és a gyülekezet választja Jézus szavai helyett, amelyek lelepleznék a benne lévő gonoszságot.

A vallásban tehát az emberek jósága mutatkozik meg, az emberi ego nyer dicsőséget. Jézusban pedig a Mindenható Isten jósága, és szabadító szeretete mutatkozik meg.

A vallások a halálba visznek. Az őszinte Istenhez fordulás és Jézus beszéde pedig feltámaszt a lelki halálból, és elvezet az örök életre.

Melyiket választod?

https://kialtoszo.hu/a-vallas-olyan-mint-a-pestis-a-halottak-altal-terjed/

https://kialtoszo.hu/miert-jobb-a-joisten-es-a-szuzanya-mint-jezus/

https://kialtoszo.hu/miert-nem-javitja-meg-isten-a-hazassagot/

https://kialtoszo.hu/erotikus-almok-istentol/

https://kialtoszo.hu/a-szadista-es-konyortelen-isten/