Kategóriák
Uncat

HONNÉT TUDOD, KI VAGY?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
HONNÉT TUDOD, KI VAGY?
/

Ha nem teszed fel azt a kérdést, hogy ki vagy, megmondják mások neked, hogy ki vagy anélkül, hogy feltennéd a kérdést. Mások pedig azt fogják neked mondani, hogy szolga vagy. De nem ilyen direkt módon, hanem burkoltan. Olyan szavakat használva, mint apuka, anyuka, mérnök, jóképű, híres, humoros, szorgalmas, vidám, sikeres, jószívű stb. 

Ha mások mondják meg, ki vagy, olyant fognak mondani, ami ahhoz szükséges, hogy annak a rendszernek a szolgája maradj, amellyel valahol legbelül már neked is tele van a hócipőd. Ezért mondja a főnököd azt, hogy szorgalmas vagy, és jók az esélyeid az előléptetésre. Ezért mondja a feleséged, hogy jószívű vagy, és több olyan emberre lenne szükség, mint te. 

Viszont, ez a sok fontos jelző, amit kívülről kaptál, egy szempillantás alatt semmivé lesz, amikor szerető szíved megszűnik dobogni. És többé nem lehetsz sem szorgalmas, sem jó szerető, sem jó apa, semmi. Akkor mi leszel majd? 

Bizony, ha nem tudod meg, ki vagy, még mielőtt véget érne a földi életed, azt viszed magaddal a túlvilágra, amit mások gondoltak rólad. De amit mások gondoltak rólad, a másokkal együtt semmivé lesz, ha csak te személyesen meg nem tudod, ki vagy, amíg még életben vagy…