Kategóriák
Uncat

FÜGGŐ VAGYOK

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
FÜGGŐ VAGYOK
/

Mindenki függő, aki életben van. Ez azt jelenti, hogy minden egyes ember össze van kapcsolva más létezőkkel, élő emberekkel, vagy élettelen dolgokkal. Minél több élettelen dologgal/személlyel vagyunk összekapcsolva, annál gyengébb a kapcsolatunk az élettel.

A kapcsolataink által vagyunk azok, akik vagyunk, azok határoznak meg minket. Azok nélkül nem is létezhetnénk. Legfeljebb szoborként egy gimnázium bejáratánál, vagy egy templom előtt.

A kérdés az, hogy milyen létezőkkel kapcsolódunk, mitől függ az életünk. Élettelen dolgoktól, vagy az élőktől függ a mi létezésünk? A testiektől, amik elmúlnak, vagy a lelkiektől, amik sosem múlnak el?

Azoktól a dolgoktól függsz, amelyek semmivé lesznek, és azoktól az emberektől, akik a mulandó testi léttel azonosulnak, vagy azoktól az emberektől, akik Krisztustól függnek, a feltámadás és az élet lelkével kapcsolták össze magukat?

Az alkoholista függ az alkoholtól, és szenved, mert nem tudja hogy függhetne Isten lelkétől, és élhetne boldogan. A kéjenc a testi élvezetektől függ, a pornótól, és nincs békessége, mert nem tudja, hogy függhetne attól a békességtől, amit Jézus, az Élő Isten szava adhat az alázatos szívűeknek.

Te mitől függsz? Van-e igazi örömöd, Istentől való békességed?

Megelevenítő gondolatok:

https://kialtoszo.hu/audio/

https://kialtoszo.hu/igy-oli-meg-a-mozgashiany-az-embereket/

https://kialtoszo.hu/a-valtozas-elkezdodott/

https://kialtoszo.hu/a-gyoztesek-nem-adjak-fel-soha/

HA VALAKI AZT MONDANÁ, HOGY AZÉRT KAPTAD AZ ÉLET LELKÉT, HOGY AZT HALOTT DOLGOKRA, RENDSZEREKRE FORDÍTSD, EL TUDNÁD-E HINNI?