Kategóriák
Uncat

ERŐS VAGY! MEG TUDOD CSINÁLNI!

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
ERŐS VAGY! MEG TUDOD CSINÁLNI!
/

ERŐS VAGY, ÉS MEGCSINÁLOD!

Ezzel a mondattal, ezzel a biztatással, az emberi segítséggel amit olyan gyakran és előszeretettel használunk embertársaink vigasztalására, valójában gyilkolunk!

Olyan mintha a szakadék szélén álló emberhez odamennénk és azt mondanánk neki :”Tudom hogy erős vagy, meg tudod csinálni!” és aztán egy határozott mozdulattal meglöknéd őt a szakadék felé!

Vajon mire megyünk az erőnkkel? Vajon mire megyünk azzal, hogy elhisszük erősek vagyunk? Vajon az erőd fog e bevinni a Mennyek országába? Vajon Isten színe előtt, mit mondasz majd Neki? Hogy:”Nézd, én milyen erős voltam, én megcsináltam, én ügyes voltam, nekem azt mondták hogy egy erős nő, férfi, ember vagyok…” Vajon ez a lelkület bevisz e majd téged s engem a Mennyek országába? Engem is sokszor biztattak ezzel a mondattal, és tartottam is magamat is hozzá, sőt büszke is voltam magamra hogy én egy erős nő vagyok, aki mindent kibír, aki mindenen túlteszi magát, aki mindent elbír! Olyan szépen építette az egómat, és a saját dicsőségemet! Olyan jó volt ezt hallani, és elhinni! Mindaddig amíg megtapasztaltam hogy a saját erőm semmit sem ér! Amikor már elfáradtam abban, hogy a saját erőmben bízzak, amikor összetörtem, megsemmisültem, mi történt? Az erőm elhagyott! Nem tudtam bele kapaszkodni! Becsapott, hazudott! Nem tudott megmenteni! Akkor eszméltem, hogy hiszen eddig én hazugságban éltem! Én egy hazugságban hittem! Az én erőm sehol nem volt akkor mikor padlóra kerültem! S milyen szépen megmutatta, hogy épp akkor hagyott el mikor a legnagyobb szükségem lett volna rá! Hűtlen volt hozzám! Pont annyira, mint amilyen hűtlen voltam én a Teremtőmhöz! Ekkor viszont egy különleges, eddig ismeretlen érzés bújt elő belőlem, akit addig a pillanatig csak rejtegettem nagyon erősen a világ és az emberek és magam elől! Ő volt az ERŐTLENSÉG! És ahogyan az erőm elhagyott, az erőtlenség járta át a lelkem, de már nem akartam titkolni! Olyan jó volt kicsit erőtlennek lenni, el felejteni azt hogy nekem van erőm, megfeledkezni róla, nem kapaszkodni belé, csak engedni az erőtlenségnek! Kiáltani azt, hogy Istenem én nem akarok már erős lenni, én nem tudok már erős lenni! Hogy én semmire nem mentem az erőmmel! Ekkor, ebben a pillanatban történt meg az, hogy a közelembe tudott végre férkőzni Jézus, hogy meg tudott érinteni, és én is érezhettem az Ő erejét! Addig a pontig amíg ezt be nem láttam, nem tudott a közelembe jönni, s esélyem sem volt meghallani Őt! Mert az én erőmben bíztam! Mert elhittem hogy az én erőm képes megtartani, mert azt gondoltam hogy az én erőm meg tud engem menteni! És jóhiszeműen még szeretettel tanácsoltam ezt embertársaimnak is! Kegyelemdöfés a szeretet nevében!

Miután az Igazság rám talált Jézus személyében, és megláthattam ennek a picike mondatnak a hatalmas hazugságát, soha többé nem mondtam senkinek sem hogy legyen erős! Helyette inkább azt, légy erőtlen! Mert akkor biztosan megtapasztalod majd az Ő erejét! Az igaz erőt!

Ne hidd hogy szégyen erőtlennek lenni! Isten pont ezt akarja, hogy ne bízz a saját erődben, és ne abba kapaszkodj! Mert amíg abba kapaszkodsz, egész biztosan a halált szolgálod és a sír felé hajtod magad! Légy erőtlen, merd vállalni hogy elhagyott az erőd, merd bevallani magadnak, hogy semmire sem mentél az erőddel! Merd kimondani, kimutatni hogy szomorú vagy, fájdalmad van, nem bírod a terhet, dühös vagy, gyűlölet van benned, de azt is hogy szeretsz, és boldog vagy! Ne akarj folyamatosan a külvilágnak és magad előtt erősnek mutatkozni! Mert előbb utóbb ha nem hagyod, hogy erőtlen légy, drasztikusan tapasztalod majd meg a következményét, akár betegség, akár veszteség formájában! Ami megállít majd, és elveszi az erődet!

A Mi Teremtő Atyánk azt mondta nekünk, az én erőm a te erőtlenséged által végeztetik el!

Nem akarok erős lenni többé, és nem akarok semmit megoldani már! Hatalmas szabadság ez egy ember számára! Amikor csak arra vágysz és arra vársz, hogy te teljesen megszűnj és az Ő ereje vigyen, az Ő ereje támogasson, az Ő ereje nyilvánuljon meg minden egyes pillanatban benned! Ha ezt megértetted, boldog és szabad vagy! Ha nem, kérd Jézust, hogy megértesse veled s mutassa meg neked az Ő erejét!

„Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” Ezért a legszívesebben a gyöngeségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje költözzön belém. Kedvem telik a Krisztusért való gyöngeségben, gyalázatban, nélkülözésben, üldöztetésben és szorongattatásban, mert amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős! „

Kornélia youtube csatornája:

https://www.youtube.com/channel/UCuOX97K3OTWwip6zINJKxpg