Kategóriák
Uncat

BIRKÁK VAGY KECSKÉK? – Kiket nem tud kizsigerelni a rendszer?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
BIRKÁK VAGY KECSKÉK? – Kiket nem tud kizsigerelni a rendszer?
/

A rendszer, az alternatív média, az összeesküvés elméletek, a filozófia és a New Age spiritualitás által elhiteti veled, hogy már csak kicsivel kell okosabbnak lenned, és kiszabadulsz a mókuskerékből. Így maradsz az ő rabja. Isten kegyelme nélkül örökre. 

Azt mondja a képernyő, hogy az a baj, hogy birka vagy, és rossz a gondolkodásod. Jézus pedig épp az ellenkezőjét állítja. Szerinte csak a birkák örökölhetik Isten országát, a szelíd bárányok. A kecskék nem. 

Kinek hiszel? A képernyődnek, a fenevad képének, vagy Isten földi képmásának, Jézus Krisztusnak?

A fenevad rendszere épp azáltal tart benne a mókuskerékben, hogy elhiteti veled, hogy az a bajod, hogy rosszul gondolkodsz. Ezáltal arra motivál, hogy szüntelen agyalj, gondolkodj, kalkulálj, akarj intelligensebb lenni. Rávesz, hogy még egyél a tudás fájának gyümölcséből, és gondold azt, hogy már csak kicsivel kell okosabbnak lenned, és szabad leszel. Így maradsz a fenevad rendszerének rabságában. Isten kegyelme nélkül örökre.

Jézus ezt mondja. Csak azok lehetnek szabadok, akik újjászületnek az Ő szavai, és Isten lelke által. Csak azokat tudja irányítani Isten lelke, akik Jézus élő szavára figyelnek, és követik azt, mint szelíd bárányok. Csak azok felett nincs hatalma a rendszernek, mint ahogy Jézus felett sem volt hatalma sem a vallási, sem a politikai rendszernek. A kecskék, akik aggyal, intelligenciával, a saját fizikai és intellektuális képességeikre támaszkodva akarnak küzdeni a rendszer ellen, a rendszer rabjai maradnak. 

Kinek hiszel? Miben bízol? A saját elmédben és erődben, vagy Krisztus szavában, Isten oltalmazó erejében?