Kategóriák
Uncat

BÁBEL JELENTÉSE

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
BÁBEL JELENTÉSE
/

Sokan úgy építik a bábeli tornyot, hogy nem is tudnak arról, és úgy imádják a bálványokat, hogy azt hiszik, hogy Istent imádják…

A RENDSZER LEGNAGYOBB CSAPDÁJA

A rendszer legnagyobb csapdája nem az, hogy meggyőz, hogy benne higgy, hanem az, hogy rávesz, hogy önmagadban bízz. Na de miért akarná a rendszer, hogy magadban bízz? Azért, mert tudja, hogy ő formált téged a közoktatás, a vallás, a szórakoztató ipar, a divat és a tudományos köntösbe öltöztetett elméletek által. A média által. Ő tisztában van azzal, hogy amikor önmagadban bízol, valójában benne bízol, és őt szolgálod anélkül, hogy tudnál róla. Ekképp úgy zsákmányol ki, és foszt meg téged méltóságodtól, életed idejétől és energiájától, hogy te közben azt hiszed, saját magadat szolgálod. És amire rájossz, hogy át lettél verve, már túl késő, hogy bármit is visszafordíts. Legjobb esetben is csak annyit tehetsz, amit a lator a kereszten. Alázattal megvallod, hogy tévedtél, vétkeztél Isten és az élet ellen, és irgalomért könyörögsz, hogy legalább a lelked megmeneküljön.

Isten gyermekei nem a rendszerben bíznak, de nem is a saját erejükben és a saját értelmükben, hanem Isten erejében és az Ő bölcsességében. Pontosan úgy, ahogy Jézus megmutatta, és ma is megmutatja azok számára, akik teljes szívükkel keresik az igazságot.

„Aki nem születik újjá, nem láthatja Isten országát.” Jn 3:3

„Ha megcselekszitek az én beszédemet, megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.”

Jn 8:31