Kategóriák
Uncat

AKI MÁSOKRA HARAGSZIK, SAJÁT MAGÁT BÁNTJA

Ha neheztelsz az emberekre, amiért testi módon gondolkodnak, arra az emberre neheztelsz, aki te is voltál, és aki te is lehetsz, ha elfordítod tekinteted Krisztusról. Ne feledd, ha Teremtőd is ugyanezt tette volna veled, amikor még testi voltál, te sem támadhattál volna fel a lelki halálból.
Talán már megmenekültél, de még itt vagy, nem értél be a célba. Ezért ugyanakkora szükséged van még mindig Isten irgalmára, mint amekkora szükségük van a te irgalmasságodra azoknak, akikre neheztelsz.

„Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!” Lk 6:36
„Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy így mennyei Atyátoknak fiai legyetek, mert ő felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is? És ha csak testvéreiteket köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.” Mt 5:44