Kategóriák
Minden

AKARJA-E ISTEN, HOGY MASZKOT VISELJÜNK?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
AKARJA-E ISTEN, HOGY MASZKOT VISELJÜNK?
/

Jézus azt mondta az ő barátainak, tanítványainak, és általuk mindenkinek, aki kívánta megismerni az élet szavát, hogy ti vagytok a világ világossága, nem rejtethetik el a hegyen épített város.

A kérdés az, hogy Jézus viccelt, vagy teljesen komolyan gondolta, hogy, akik megismerték, és megérthették az ő beszédét, ők a világ világossága. Amennyiben komolyan gondolta, vajon úgy képzelte-e, hogy maszkos arccal fogunk világítani ebben a világban, vagy pedig úgy, hogy vállaljuk az Isten hasonlatosságára teremtett arcunkat?

Elhiheted, kedves hallgató, hogy ezt a hölgyet is épp úgy próbára teszik a munkahelyen, mint téged. Őt is zsarolják lelkileg, a munkahely elvesztésével, a média híreivel, mint téged. Neki is minden pillanatban döntenie kell arról, hogy azokra figyel, akik a félelemből beszélnek, és minden szavukkal a betegség hatalmát hirdetik, vagy arra, aki őt megteremtette, és Jézus Krisztus szavai által új életre hívta. Továbbá arról is döntenie kell minden percen, hogy ha támadás éri a külvilágból, hogyan válaszol. A világhálón összeszedett emberi okoskodásokkal, vallási dogmákkal, vagy Annak szavaival, aki azt mondta, hogy az ég és a föld elmúlnak, de az én szavaim sosem múlnak el.

LETÖLTÉS