Kategóriák
Uncat

A FELTÁMADÁS JELENTÉSE – röviden

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A FELTÁMADÁS JELENTÉSE - röviden
/

Fontos megértenünk, hogy az ige nem csupán Jézusban lett testté, hanem bennünk is. Viszont ha ez így van, miben különbözött Ő tőlünk, vagy mi Őtőle? Abban, hogy a mi esetünkben az ige nem csupán testté lett, hanem testivé is. Jézus esetében az ige nem lett testivé, nem torzult el, és nem vált tisztátalanná, mint a mi esetünkben.

Amíg gyermekek voltunk, Isten gyermekei voltunk testben, mint ahogy Jézus is. Viszont, amikor elhittük a felnőtt társadalomnak, hogy mi is fel kell nőjünk, testivé lettünk. És ez az első halál. A második halál pedig a test halála.

Jézusnál nem történt meg az első halál. Bár testté lett, nem vált testivé. Azaz nem került be a test rabságába. Ezért, miután megölték az ő testét,, Ő feltámasztotta a testet, mert az Élő Léleknek hatalma van a test felett.

Az ő testének halála, a mi első halálunkat, avagy a lelkünk halálát jelképezi. Ugyanis a test halála a lelki halál következménye. Ha nem válna halottá avagy testivé a lelkünk, a test sem tudna meghalni. Aki megértheti, értse meg! Az Ő feltámadása pedig a mi halott lelkünk feltámadását jelképezi. Azt mondja Jézus azokra, akik az Ő szavai által feltámadtak, hogy nekik nem árt meg a második halál, a testi halál. HISZ Ő BEMUTATTA, HOGY NEKI SEM ÁRTOTT MEG. …mivelhogy az újjászületett, megtisztított léleknek, hatalma van a test és a halál felett!

Csak az ossza meg ezt, aki megérthette!

Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!