Kategóriák
Uncat

VILLAMOSSZÉK NEM LÉTEZIK!

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
VILLAMOSSZÉK NEM LÉTEZIK!
/

Egy ember, aki több gyilkosságot követett el, törvényszék elé került. Abban az államban, ahol ez történt, akkoriban hozták be a halálos ítéletet. Az esküdtszék meghozta döntését, és a bíró bejelentette, hogy villamosszék általi halál lesz az ő büntetése.

⁠Az elítélt azt mondta, ő nem hisz a villamosszék létezésében. A bíró azt válaszolta, nem baj, nem szükséges, hogy higgyen a villamosszékben. Attól az még létezik, és nemsokára személyesen is meg fog győződni annak létezéséről.

⁠Ugyanígy sokan nem hisznek Isten ítélőszékében, de attól az még létezik, mint ahogy a villamosszék is.

⁠Ha nem létezne, azzal vádolhatnánk Istent, hogy nem igazságos, és mindenki a saját kedvére rabolhatna, gyilkolhatna. Az erősebbek a gyengébbeket. Egyesek talán megússzák a lenti ítélőszéket, de a fentit senki sem kerülheti el. Te sem. én sem.

⁠És ez nem fenyegetés, lelki zsarolás, hanem féltő figyelmeztetés mindenki számára, aki ezt meghallhatja. Isten valóban szerető Isten. De igazságos, és szükséges, hogy mindenki szembe találja magát döntései és cselekedetei következményével. Most még egy darabig van lehetőségünk arra, hogy azt higgyünk, amit akarunk, de amikor bekövetkezik a második halál, többé nem lesz erre lehetőség. Sem neked. Sem nekem!

⁠Isten legyen irgalmas hozzánk!

https://kialtoszo.hu/hirlevel