Kategóriák
Uncat

SZABADULÁS A MÚLT FOGSÁGÁBÓL

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
SZABADULÁS A MÚLT FOGSÁGÁBÓL
/

Aki fél lábbal születik, annak kevés az esélye arra, hogy két lábbal élje le az életét. Ugyanígy minden szellemi csomag, amely egy ember, vagy egy nemzet múltjában lerakódott, meghatározza az ő jelenét és jövőjét.

Ha valakinek sok negatív tapasztalat, lelki sérelem tarkítja a múltját, annak a jelene sem lehet örömteli. És akinek a jelene rossz, annak a jövője még rosszabb lesz.

Teljesen egyértelmű, hogy a múltunk meghatározza a jelenünket, és a jövőnket. Következésképp ahhoz, hogy a jelenünk élvezhető és örömteli legyen, a múltunkat kellene valamiképp megváltoztatni. Ez az a dolog, amire a legtöbb ember gondolkodás nélkül rávágja, hogy lehetetlen. Sőt, még Jézus is azt mondja, hogy lehetetlen; embernél lehetetlen. És azáltal, hogy az ember azt mondja, hogy nem lehet megváltoztatni a múltat, elfogadja, hogy neki nincs esélye a változásra, egy jobb jelenre. Az ilyen gyakorlatilag aláírja a saját halálos ítéletét.

Ebben a beszélgetésben azt vizsgáljuk, hogy mikképp írhatja felül egy ember, egy közösség, akár egy nemzet a saját múltját annak érdekében, hogy az ne legyen hatással az ő jelenére és jövőjére.

Kemény gondolatok ezek. Nem mindenki értheti meg. Ennek ellenére mindenki meg fogja érteni, aki gyermeki alázattal és szelídséggel Teremtője segítségét kéri a megértéshez.