Kategóriák
Uncat

MIT JELENT, HOGY ‘TI IS ISTENEK VAGYTOK’?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MIT JELENT, HOGY 'TI IS ISTENEK VAGYTOK'?
/

„…Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan: Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember.” Zsoltárok könyve, 82 rész

Nem szó szerint értendő!!

A próféta ezt a hamis bíráknak mondja, nem az embereknek!

Istenek vagytok = Isten törvényei szerint, Isten igazságos ítéletét kell kinyilvánítsátok a nép között. Ezért úgy néznek rátok az emberek, mint Istenre.

A bírók napjainkban is ‘isteni hatalommal’ rendelkeznek. Hatalmat kaptak Istentől, hogy a bűnöst börtönbe küldjék. Azonban ha a bíró igazságtalan, megtörténhet, hogy a bűnöző nem kerül be a börtönbe, ahol megláthatná, és megbánhatná a gonoszságát. Így a bűnöző életét és lelkét veszélyezteti. Lehet, hogy megúszta a börtönbüntetést, de Isten igazságos ítélete szerint elkap egy halálos betegséget, vagy egy baleset következtében meghal tisztátalanul, aminek következtében kárba vész az ő lelke.

Dávid király, amikor hallotta Náthán próféta szavát, tudta, hogy Isten szól hozzá a próféta ajkai által. De ettől Náthán még nem volt Isten. Ő is meghalt, mint bármelyik közember.

Sokan hallják a beszédünket, és tudják, hogy Isten szól hozzuk az ajkaink által, de attól mi még nem vagyunk istenek. Mi is meghalunk, mint bármelyik közember. https://is.gd/hrHSVB