Kategóriák
Uncat

MIÉRT JOBB AZ EZOTÉRIA, MINT ISTEN?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MIÉRT JOBB AZ EZOTÉRIA, MINT ISTEN?
/

Azért választják sokan az ezotériát, a misztikát, a modern buddhizmust, a filozófiát, a gnózist, és más emberi okoskodásokat Isten helyett, mert azok nem szembesítik őket a bűneikkel. Így az ego sértetlen marad.

Viszont aki a bűneivel való szembesülést elkerüli, a tisztulás lehetőségét dobja el magától. Ekképp nem léphet be a tisztaságba, nem juthat el az Isten által megalkotott tökéletes élet örömére. Így továbbra is a tisztátalanokkal lesz neki közössége.

„Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással. Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.”

A bűn életellenes gondolkodást, lelkületet, cselekedetet jelöl. Magyarul bűn minden, ami elválasztja az embert a tökéletességtől, az édentől, a mennyek országától, Istentől. Az emberek által kitalált elme-életek tudás címszó alatt az egót erősítik. Még Isten nevét is arra használják, hogy elrejtsék az ember szeme elől azokat a tényezőket, amelyek elválasztják őt a Teremtőjétől.

Ezért az Istenhez fordulás az elején fájdalommal jár, mert az Ő jelenlétében vesznie kell mindennek, ami hazug, ami gyilkos, ami eltakarja előlünk a Krisztus világosságát. Viszont az Ő vigasztalásának öröme gyorsan eltörli azt a fájdalmat, amelyet a hamis én, az ego elvesztése jelent az elsötétült lélek számára.

„Kiálts hozzám és megfelelek, és nagy dolgokat mondok néked, és megfoghatatlanokat, a melyeket nem tudsz.”

ISTEN LOGIKÁJA