Kategóriák
Uncat

MIÉRT BŰN A HÁZASSÁGTÖRÉS, A HŰTLENSÉG ÉS A PARÁZNASÁG?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MIÉRT BŰN A HÁZASSÁGTÖRÉS, A HŰTLENSÉG ÉS A PARÁZNASÁG?
/

A modern ezoterikus tanok azt hirdetik, hogy az ember tapasztalni jött a földre, de akik találkoztak az Élő Istennel és az Ő tökéletes kijelentésével Jézus Krisztussal, tudják, hogy ez hazugság.

Isten nem azt a létformán képzelte el az embernek, amit mi most életnek hiszünk. Teremtőnk kijelentései által, és földi tapasztalataink révén megtudhatjuk, hogy már eleve egy elbukott világba, és egy elbukott emberi testbe születtünk bele, amit úgy nevezünk, hogy a bűn teste.

Jézus Krisztus azért vállalta önként, hogy megfeszítsék, és megöljék, hogy megmutassa nekünk, hogy mi nem a test vagyunk. „A test nem használ semmit, a lélek az, ami megelevenít.” Ezt mondta Ő, és be is bizonyította, hogy Ő nem a test, azáltal, hogy engedte magát megölni, majd a lélek erejével újból feltámasztotta a testet. Elmondta, hogy, ha megismerjük őt, megértjük, és megtartjuk az ő beszédeit, mi is legyőzhetjük a halált. Ennek a folyamatnak szerves részét képezi annak felismerése, hogy mi sem a test vagyunk. Aki ezt felismerte, el tudja engedni a testet a Lélek szaváért. Ahogy Pál apostol fogalmazza, a lélek cselekedeteivel legyőzzük a test cselekedeteit.

Viszont, akik hűtlenek a párjaikhoz, akik paráznaságot, vagy házasságtörést követnek el, azok minduntalan visszaesnek a testbe, és a testet kezdik újra táplálni, éltetni. Ekképp teljesen elterelődik a figyelmük Istenről, a lélek dolgairól, és egyszer csak azon kapják magukat, hogy véget ért az élet. Úgy végzik be földi pályafutásukat, hogy a test örömeit nem cserélték le a Lélek örömeire. Az ilyen lélek, bár a testét elvesztette, továbbra is testi maradt, és mivel a mennyek országa nem testi, és Isten nem test, hanem lélek, nem tudja meglátni az örök életet.

Ezt kicsit nehéz felfogni az elmének, mert az emberi elme is a testhez tartozik. Ezért mondja Isten lelke, hogy testi ember nem foghatja fel a Lélek dolgait. De aki, őszinte szívvel, szelídséggel és alázattal fordul Teremtőjéhez megértésekért, ingyen, ajándékba megkap miden kijelentést és megértést Jézus Krisztus által, ami ahhoz szükséges, hogy a lelke megtisztuljon, és teljes szabadulást nyerjen a gyengülő, öregedő, betegedő és rothadó test rabságából.