Kategóriák
Uncat

MÁR KÉSŐ MINDENT MEGÉRTENI

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MÁR KÉSŐ MINDENT MEGÉRTENI
/

Már késő mindent megérteni. Sokak számára már késő elindulni a megértés útján. Némelyek legalábbis, akik most indulnak el, teljesen biztos, hogy sosem fognak a végére érni. És ezt nem úgy mondom, mintha én már a végére értem volna. Egyszerűen csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az értelem útja annyira szerteágazó, főképp ebben a modern világban, a hazugságok tengerében, hogy aki ma rálép erre az útra, még mielőtt eljutna addig az értelemig, ami Istentől való, rengeteg olyan tévúttal találkozhat, amely a hamis emberi értelem korlátain belül tartja őt. Sőt, azt is mondhatnám, hogy az emberi elme világában végtelen sok lehetőség van a hamis értelem megszerzésére. Ezért sokan örökre bent rekednek az emberi értelem sötét labirintusában. Ezt úgy mondom, mint aki az életének nagy részét az értelem megszerzésére adta, és aki majdhogynem főállásban kereste a bölcsességet és az értelmet, és megjárta a hamis emberi értelem megannyi zugát mielőtt az Isten értelme rátalált és kiszabadította őt. 

Ha én, aki a bölcsességet és az értelmet a legelső helyre tettem, nem értem el a bölcsesség és az értelem végére, mennyi az esélye, hogy megtalálja az igaz bölcsességet annak, aki csak szabad idejében, úgymond hobbiból keresi azt? Elméletileg sok, gyakorlatilag pedig semmi. 

Nem azért rovom ezeket a sorokat, hogy bárkit is lebeszéljek az értelem kereséséről, hanem azért, hogy elmondjam, hogy nem az értelem tesz szabaddá, hanem az élő igazság. Az igazság, ami messze felülhaladja azt az értelmet, amely az emberi elme számára befogható. 

Salamon király, akiről azt mondja az Ég és a Föld Teremtője, hogy nem létezett, és nem is lesz bölcsebb ember ezen a világon, mint ő, így vall a bölcsességről: 

„A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme;” Péld 9:10, 

„Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól.” Péld 3:7 

Én, aki szintén a bölcsesség megszerzésére adtam a fejem, megerősítem, hogy a mai ember számára nincs fontosabb tanács, mint az, hogy mindenek előtt és mindenek fölött az Urat félje, és minden más megadatik neki a megfelelő időben. Még a földi élethez szükséges bölcsesség is, Annak, aki az Urat féli, noha megkap minden bölcsességet a megfelelő időben, nincs szüksége arra, hogy bármit is tároljon a neki megadatott bölcsességből, hisz, mint Isten gyermekének, korlátlan hozzáférése van Isten bölcsességének végtelen tárházához, ahonnan bármikor megkaphatja azt a részt, amire épp szüksége van. Ez az istenfélelem és az újjászületés lényege, a lélek szabadságának titka, az örök élet kulcsa. 

https://kialtoszo.hu/borton-a-jeghegy-csucsan/

https://kialtoszo.hu/magyar-gyermekek-amerikai-gettokban/

https://kialtoszo.hu/mit-jelent-az-elkarhozas/

https://kialtoszo.hu/miert-nehez-megszabadulni-a-rossz-dolgoktol/