Kategóriák
Uncat

MAGYARORSZÁG LEGVESZÉLYESEBB HITRENDSZERE

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
MAGYARORSZÁG LEGVESZÉLYESEBB HITRENDSZERE
/

A hazug tudomány és a modern spiritualitás elkábította az embereket. A Hit kérdését összekapcsolta a babonákkal, emberi dogmákkal, a nevetség tárgyává téve azt. Emiatt sokan még annak megértéséig sem jutnak el, hogy lehetetlen nem hinni; az ember képtelen, nem tud nem hinni. Mindenki, aki lélegzik, él, és mozog, igaznak gondol, vél, és hisz valamit, és ahhoz igazítja az ő gondolkodását és cselekedeteit, amit hisz.
Az embernek azáltal van élete, hogy olyan gondolatokat, igéket, ‘logos’-okat hisz, fogad el igaznak, amelyek szükségesek az élethez. És attól betegszik meg, és kezd haldokolni, hogy egyre több olyan dolgot hisz, és fogad el igaznak, amelyek az élethez szükségtelenek. Ekképp minél több olyan dologra irányítjuk a figyelmünket, amelyek szükségtelenek, annál kevesebb figyelem marad azokra a dolgokra, gondolatokra és cselekedetekre, amelyek életet adnak. Így fogy el belőlünk az élet. És mivel az élet elfogyása fokozatos, léptékes, a legtöbben hozzászoknak a haldokláshoz, és azt nevezik életnek.

Egyszerű kérdés: 

Vertek-e át valaha? Ha igen, mi volt az oka annak, hogy átvertek? Talán az, hogy olyant mondtak, vagy ígértek neked, ami nem volt igaz, te meg hittél nekik? 

És mi lett volna, ha nem hiszel nekik? Tán az, hogy nem tudtak volna átverni? Lehetséges, hogy a részedről a te hited volt az oka annak, hogy átvertek téged? Mert, ha nem hiszel annak, amit mondtak, vagy, amit ígértek, nem tudtak volna csőbe húzni téged. 

A következő kérdés: 

Tud-e az ember nem hinni? Lehetséges-e az, hogy az ember ne gondoljon, ne véljen, ne higgyen valamit igaznak? 

Van, ki erre azt mondja, hogy igen, mert amit látunk, azt nem kell higgyük, ugyanis azt már tudjuk. Ez meg felvet egy másik kérdést. Volt-e már olyan, hogy a látszat, a szemeid világa becsapott téged? 

Ha netán lehetetlen nem hinni, mit gondolsz, melyik lehet a legveszélyesebb hit a világon?