Kategóriák
Uncat

KERES A MEGOLDÁS

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
KERES A MEGOLDÁS
/

A legtöbben épp abba halnak bele, hogy elhiszik, hogy meg lehet oldani a problémákat. Oszt addig oldogatják azokat, hogy a problémák eltemetik őket.

A megoldás akkor jön, amikor az ember megérti, hogy a problémákat nem lehet megoldani, és nem is az az ő dolga, hogy megoldja azokat. Ha lenne képessége arra, hogy megoldja a problémákat, már eleve létre sem hozta volna azokat. Arra, hogy az ember képes problémákat létrehozni, bőségesen van bizonyíték. Viszont az ellen, hogy képes megoldani azokat, a betegségei és az egyre közeledő halála tanúskodnak. 

Viszont a jó hír az, hogy az igazság szabaddá tesz: 

Ha a problémákra nézünk, egyé válunk a problémákkal, és azok felfalnak minket.

Ha pedig Istenre nézünk, vele válunk egyé, így a problémáknak nincs hatalmuk felettünk. Ő megoldja a problémákat, avagy eloldozza a szálakat, amelyek összekötnek bennünket a problémáinkkal. 

Bizonyára hallottad azt a történetet, amikor Jézus a tengeren járt, és Péter is kiszállt a csónakból, de ő süllyedni kezdett a tengerben.

A tenger egyrészt a népek tengerét jelképezi, másrészt pedig a problémák tengerét. Amikor Péter a problémákra nézett, és az emberek szavára hallgatott, süllyedni kezdett a problémák tengerében, de Jézus megfogta, és kihúzta őt a problémák tengeréből.

Péter, rám figyelj, ne a problémákra! 🙂

Ő mindenkit kihúz, aki Tőle kér segítséget, és rá figyel. 

Ezt mondja Ézsaiás Jézusról: „Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek MEGOLDÁST.” Ézs 61:1 

Jó az, ha az ember keresi a megoldást, de a legjobb az, ha észre veszi, hogy a megoldás már régóta keresi őt. A legeslegjobb pedig az, ha elfogadja a kész megoldást, amit Isten ajándékba ad az alázatos szívűeknek. 

„Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” Mt 11:28

https://kialtoszo.hu/miert-nem-segit-a-joisten/

https://kialtoszo.hu/hogy-lehet-elkerulni-a-fajdalmat/

https://kialtoszo.hu/mit-jelent-felni-istent/