Kategóriák
Uncat

HOGYAN KERÜLHETED EL AZ ERŐSZAKOT?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
HOGYAN KERÜLHETED EL AZ ERŐSZAKOT?
/

Mit gondolsz, Jézus végezte-e erőszakos halállal, aki tudta, ki Ő valójában, és nem ragaszkodott a testéhez, vagy mindenki más, aki meg akarta menteni a testét, és mégis elveszítette azt?
Sokan azt mondják, hogy Jézus élete nem követendő példa, mert erőszak által kellett meghalnia. És bizony, ha arra gondolunk, mi történt az ő testével, meg vagyunk kísértve azzal a gondolattal, hogy azért mégis csak jobb nem firtatni az igazságot, nem ismerni meg, és nem beszélni róla. Viszont van egy nagyon fontos dolog, amit figyelmen kívül hagyunk. Az, hogy a látszat csal. Az, hogy az ember a szemei látása szerint, testi, földhözragadt gondolkodás szerint ítél, s nem úgy, mint Isten.
Atyánk lelke szerint nem azoknak van erőszakos halálban részük, akik egyébként sem akarják megtartani a testet, hanem azoknak, akik ragaszkodnak a testhez. És az Ő nézőpontjából szemlélve a dolgokat, rájöhetünk arra, hogy Jézuson kívül szinte mindenki erőszakos halállal halt meg, és fog ezután is meghalni a legtöbb ember. Minden egyes ember erőszakos halállal végzi be földi életét, aki nem ismeri meg az igazságot, és nem engedi a test kívánságait legyőzni a lélek kívánsága által. De hogyan győzhetné le bárki is a test kívánságát, aki nem ismeri, és nem is akarja megismerni a Lélek kívánságát, az Élő Isten szavát, amelyet Jézus az életével megmutatott nekünk?
Tehát a fentiek alapján Jézus végezte-e erőszakos halállal, aki tudta, ki Ő valójában és nem ragaszkodott a testéhez, vagy mindenki más, aki meg akarta menteni a testét, és mégis elveszítette azt?