Kategóriák
Uncat

HOGY NÉZETT KI JÉZUS?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
HOGY NÉZETT KI JÉZUS?
/

Jézus úgy nézett ki, hogy valahányszor megmutatkozott a tanítványok előtt, miután feltámadt, nem ismerték fel őt. Ebből az következik, hogy miután megdicsőült, már nem olyan volt, mint amilyennek megismerhették a tanítványai. Amennyiben az ő legközelebbi barátai nem ismerték fel, mekkora az esély arra, hogy egy olyan ember, aki sosem látta az ő arcát, felismerje őt egy fénykép, egy festmény, netán egy Jézusról szóló film alapján? Vajon te fel fogod ismerni őt?

Három ember meghal, és felmennek a menny kapujához. Be is akarnak menni, de valaki megállítja őket.

– Ki vagy te? – kérdezi az egyiket.

– Én egy híres evangélista vagyok, sok könyvet írtam, még televíziós szolgálatom is volt; és általam sok millió ember ismerte meg az Úr Jézust.

– Na, ez mind szép és jó; de mondd csak, ismered az Úr Jézust?

– Persze, hogy ismerem, hiszen mint már mondtam, én híres evangélista vagyok!

– Na és te ki vagy? – kérdezi a második embertől.

– Én híres pásztor vagyok, egész megagyülekezeteket pásztoroltam a Földön, az istentiszteleteinket is sok millió ember nézte a különféle televíziós csatornákon.

– Na, ez valóban csodálatos! De mondd csak, ismered az Úr Jézust?

– Persze, hogy ismerem, hiszen én híres pásztor vagyok!

– Na és te ki vagy? – hangzik el a kérdés a harmadik emberhez is.

– Amint azt magad is látod, én egy egyszerű öreg ember vagyok. Az életem gyorsan elmúlt, és ez idő alatt nem is tudtam semmi maradandót alkotni. Nem lettem híres prédikátor, sem gazdag, hanem egy kis házikóban éltem hosszú éveken át. Sokat imádkoztam, és azon igyekeztem, hogy hűséges maradhassak az én Istenemhez.

– Na és ismered az Úr Jézust?

– Igen Uram, ismerlek téged.