Kategóriák
Uncat

HA NEM VAGY INDULATOS, HALOTT VAGY

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
HA NEM VAGY INDULATOS, HALOTT VAGY
/

Ha nincs benned indulat, elhallgatod az igazságot. Azt mondja a világ, hogy ne legyél indulatos. Viszont az életnek szükséges elindulnia, ahhoz, hogy eljusson a (lelki) halottakhoz. Különben nincs feltámadás. Pontosan úgy, ahogy a hím csírasejt elindul a petesejt irányába, az élet beszédének is fontos elindulnia ahhoz, hogy egy halott lélek feltámadhasson. Ha kétezer évvel ezelőtt Jézus nem lett volna indulatos, azaz nem indult volna el tőle az élet, már nem is lenne élet e Földön. Következésképp nem az indulattal van a baj, hanem annak tartalmával és irányával. Mi az, ami elindul tőled? A hiábavaló, vagy pedig az örökkévaló? A rothadó test, vagy pedig az örökkévaló Lélek beszéde? Az élet, vagy pedig a halál szava? 

És merre, milyen irányba, hova indul? Oda, ahol örömmel, nyitott szívvel fogadják, fogják, és adják, vagy pedig oda, ahol kizárt, hogy megfoganjanak az élet magvai? 

Isten szerint, ha nem vagy indulatos, langyos vagy, és az életed sehová sem tart. Egészen pontosan a sehol, azaz a seol felé tart. És be kell érned az emberek néhai dicséretével, ugyanis a lelki halálban dicséret jár a langosságért. Különben nem maradhatna fenn ez a torz világ. Ha pedig megismerted az igazságot, és indulatos vagy, élsz, és életet adsz. 

„Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból… azt tanácsolom neked, hogy végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz…” 

Jel 3:15-16 18 

„Ingyen kaptátok. 

Ingyen adjátok!” 

Mt 10:8

A hűség azt jelenti, hogy nem hallgatod el az élet szavát. Amikor kapod, akkor adod. Vigyázz, mert az idő mindenki számára egyre csak gyorsul, majd elvétetik. És mindenki el fog felejteni mindent. Aki nem szokik hozzá ahhoz, hogy azonnali módon fogadja, fogja, és adja az Élő Isten jelenlétét, Az kiesik abból, és visszakerül az egyre szűkülő, és megsemmisülő időbe, ahol a saját hiábavaló és kavargó gondolatai kezdik emészteni a lelkét, míg végül teljesen eltorzul, és kárba vész az. 

A halottnak nem azzal segítesz, hogy illemből te is meghalsz, hanem azzal, hogy elmondod neki az élet beszédét. 

Az agyalás szinonimája: lelki halál. 

https://kialtoszo.hu/az-oregoni-alom-jelentese/