Kategóriák
Uncat

GONOSZ KINCSTÁRNOK – példázat

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
GONOSZ KINCSTÁRNOK - példázat
/

Mielőtt hosszú útra kelt volna, a kincstárnokra bízta minden vagyonát a király. Szerette nagyon az ő kincstárnokát, bízott benne, szolgálatáért bőségesen megfizette. Indulás előtt figyelmeztette, hogy bölcsen gazdálkodjon az ő vagyonából. Olyan dolgokra fordítsa azt, amely által gazdagodik, és békességben él az ő királysága, adja ki mindenkinek tisztességesen a fizetségét, és miután hazajön, ő is megkapja méltó jutalmát.

Miután elment a király, a kincstárnok egy darabig hűségesen kezelte az ő vagyonát, és csak olyan dolgokra fordította, amelyek gazdagították az ő országát. De amikor látta, hogy késik a király, arra gondolt, talán nem jön vissza soha, és kénye-kedve szerint kezdte szórni az ő kincseit. Hatalmas lakomákat szervezett., ahol mindenki ingyen ehetett-ihatott-mulatott, amíg a király összes vagyona elfogyott.

Egy napon váratlanul megérkezett a király, és számon kérte a kincstárnoktól az ő vagyonát, aki az utolsó fillérig a tolvajok és rablók szórakoztatására fordította azt.

Ha te lennél, a király, mit kezdenél azzal a kincstárnokkal, aki visszaélve bizalmaddal elpazarolta az összes kincsedet, a tolvajokkal és a rablókkal mulatozott miközben a nép éhezett?