Kategóriák
Uncat

FÉLTEK-E AZOK AZ EMBEREK, AKIKET MEGÖLTEK AZ IGAZSÁGÉRT?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
FÉLTEK-E AZOK AZ EMBEREK, AKIKET MEGÖLTEK AZ IGAZSÁGÉRT?
/

Vannak filmek az úgynevezett keresztényüldözésről, amelyek sokkal inkább a félelmet terjesztik, mintsem az igazságot. Rettegő embereket látunk, akik bár Isten mellett döntöttek, félve vonultak be a halál árnyékának völgyébe. És ezáltal egy olyan istenről tettek bizonyságot, aki nem képes megvigasztalni, bátorítani őket a nehéz időkben. Ez felteszi a kérdést. Ki akaratából született a film? Isten, vagy az ember akaratából?

Bizony, akik az ilyen filmek által kapják az igazságot, és nem személyesen attól, aki letette az életét az igazságért, nagy valószínűséggel félni fognak az utolsó órában. Talán még azután is…Viszont van egy jó hír: Isten másképp látja ezt a kérdést, mint ahogy az amerikai filmek láttatják…

Péter azt mondta a mesterének, hogy a halálba is követné őt, de amikor eljött a próba pillanata, háromszor tagadta meg szeretett barátját, tanítóját. Viszont, amikor eljött az ő ideje, örömmel ment a keresztre. Sőt, azt kérte, fejjel lefelé feszítsék keresztre, mert nem méltó arra, hogy úgy haljon meg, mint az Isten egyszülöttje. Tehát nem félt..

Teremtőnk személyesen megmutatja minden egyes gyermekének, mit jelent nem félni.. még a halál árnyékának völgyében sem, mint ahogy megmutatta a kedves útitársamnak is.