Kategóriák
Uncat

EGYESEK AZZAL VÉTKEZNEK, HOGY FELVESZIK AZ OLTÁST, MÁSOK PEDIG AZZAL, HOGY MEGTAGADJÁK AZT

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
EGYESEK AZZAL VÉTKEZNEK, HOGY FELVESZIK AZ OLTÁST, MÁSOK PEDIG AZZAL, HOGY MEGTAGADJÁK AZT
/

„Aki meg akarja tartani az életét, elveszíti azt. Aki elengedi az életét az igazságért, örökre megtarthatja azt.” – mondja Jézus.

Aki tehát azért nem oltat, mert attól tart, hogy az oltás miatt elveszítheti az egészségét, és a földi életét, arról tesz bizonyságot, hogy ő akarja megtartani az életét, tehát nem helyezte Isten kezébe azt.

Aki azért oltat, mert attól tart, hogy oltás hiányában megölheti őt a vírus, szintén arról tesz bizonyságot, hogy ő maga akarja megtartani, bebiztosítani az életét, tehát nem helyezte Isten kezébe azt.

Ekképp mindkettő tévelyeg. Az is, aki oltat, hogy megtartsa a földi életét, és az is, aki nem oltat, hogy megtartsa a földi életét.

A kérdés tehát nem az, hogy oltatsz, vagy nem oltatsz, hanem az, hogy ha oltatsz, miért oltatsz, ha pedig nem oltatsz, miért nem oltatsz. Ha azért nem oltatsz, hogy megőrizd a földi életed, testi egészséged, semmiben nem különbözöl attól, aki azért oltat, hogy megőrizze a földi életét, testi egészségét.

Hol van az életed? A saját kezedben, az emberi bölcsességedre bízva, vagy pedig Isten kezében, az Ő bölcsességére bízva?