Kategóriák
Uncat

BÁBELBŐL ÉDEN

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
BÁBELBŐL ÉDEN
/

A vallás arra tanít, hogyan csináld jól a rosszat. Azonban a rosszat lehetetlen jól csinálni. 

Tehát akkor mire is tanít a vallás? 

A katolikus arra, hogyan lehetsz jó katolikus, a református pedig arra, hogyan lehetsz jó református, a muzulmán arra, hogyan lehetsz jó muzulmán stb.

…mert a katolikus vallás jó katolikusok nélkül nem maradhatna fenn, mint ahogy a református vallási szervezet sem maradhatna fenn jó reformátusok nélkül. 

Ha azt tanítaná bármelyik is, amit Jézus, miszerint fontos az embernek újjászületni, különben nem láthatja Isten országát, és nem ismerheti az igazságot, nem maradhatna fenn a szervezetük, mert akkor mindenki hallaná Isten szavát. Ha pedig hallanák Isten szavát, nem emberektől kérdeznék, mi helyes, és mi nem, hanem Istent. 

A vallás arra tanít, hogyan csináld jól a rosszat. Azonban a rosszat lehetetlen jól csinálni. És az emberkövetés rossz. Akkor is, ha udvariasan csináljuk, akkor is, ha mogorván, udvariatlanul. Isten azt mondja az Ő prófétája által, hogy átkozott mindenki, aki emberi erőben és emberi értelemben bízik. 

A legtöbb embernek az emészti fel az élete idejét, élete erejét és lelkét, hogy embereket, emberi szervezeteket követve, jól akarja csinálni a rosszat. Aki nem ismeri meg Isten törvényét, és nem kér látást szemeire, nem láthatja, melyek azok a rossz dolgok, amelyeket ő már hosszú ideje jól akar csinálni, és amelyek kiszipolyozzák a lelkét.

Ezt mondja Jézus. Kérjetek, és adatik, zörgessetek, és megnyittatik nektek, keressetek, és (meg-)találtok. Aki kér, mind kap, és aki keres, az talál. Boldogok, akik éhezik, és szomjazzák az igazságot, mert megadatik nékik, és az igazság szabaddá teszi őket.

Viszont, aki nem vállalja a szembesülést a benne lévő bűnökkel, a lelke betegségeivel, az igazságot, a gyógyszert sem kaphatja meg, amely megszabadíthatná őt lelke betegségétől, amely belülről felemészti az Ő életét. 

Ha alázattal kéred a látást, megadatik, de nemcsak a látás, a bűneid meglátása, hanem a gyógyulás, a szabadulás is: a bűneid bocsánata és az újjászületés ajándéka. 

„Vizsgálj meg engem, oh Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam a gonoszságnak valamilyen útja? és vezérelj engem az örökkévalóság útján!” Zsolt 139:23-24 

https://kialtoszo.hu/nem-vagyok-vallasellenes/

https://kialtoszo.hu/vallas-karhozat/

https://kialtoszo.hu/a-vilag-tagulasa-es-szukulese/