Kategóriák
Uncat

AKI AZ ÖRDÖGÖT VÁDOLJA, ISTENT VÁDOLJA

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
AKI AZ ÖRDÖGÖT VÁDOLJA, ISTENT VÁDOLJA
/

Vakok vagyunk. Nem vettük észre, hogy azáltal, hogy a testet vádoljuk, a lelket is öldököljük. Ki mondta, hogy folyton vádoljuk a testet? Átestünk a ló túlsó oldalára.

Nem a testet kellene vádolnunk, hanem a lélek kívánságát cselekednünk, hogy azáltal elvegyük az alkalmatosságot a testtől. És a lélek cselekedetének öröme szabaddá tenne bennünket. De mi ehelyett főállásban a testet vádoljuk, és azáltal a lelket is gyötörjük, taszítjuk a feneketlen szakadék irányába. Ebből lesz ám a világosság. Olyan, hogy addig futunk fejjel a falnak, míg végül meghal a testtel együtt a lélek is.

Őrült és öngyilkos, aki a testet vádolja, mert a test a térbe és az időbe zárva nem lehet tökéletes. Csak Isten lehet tökéletes, mert Ő Lélek, és nincs bezárva a tér és az idő korlátai közé. Viszont a test nem lehet az, mert egymillió impulzus éri őt, és a legjobb szándék mellett is késéssel jelenik meg rajta a jóindulat. És amikor ezt észrevesszük, máris megvádoltuk a testet, és hátba szúrtuk a lelket. Azután meg Istennel viaskodunk, hogy mit képzel magáról?

Még meddig? 

Harari: A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ÚJRAÍRNÁ A BIBLIÁT

ELSŐ TALÁLKOZÁSOM A FÖLDÖNKÍVÜLIEKKEL

JÉZUS RÓLAM JÖVENDÖLT

SZABADULÁS A HITELTŐL, ÉS AZ ADÓSSÁGTÓL

AZ IGAZSÁG ELLENTÉTE: A TUDATOSSÁG

LEHET VAGY MUSZÁJ? MELYIKET VÁLASZTOD?