Kategóriák
Uncat

A VÉLEMÉNYED FEL FOG-E VÁLLALNI TÉGED AZ UTOLSÓ NAPON?

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A VÉLEMÉNYED FEL FOG-E VÁLLALNI TÉGED AZ UTOLSÓ NAPON?
/

Felvállalod a véleményed? És a véleményed… fel fog-e vállalni téged az utolsó napon?

Azt, aki az életét adta, és folyamatosan adja értünk, hogy élhessünk, nem úgy tagadjuk meg, hogy azt mondjuk, hogy megtagadom Istent, vagy megtagadom Jézus Krisztust. Ennél sokkal kifinomultabb és leplezettebb a mi istentagadásunk, ami sokszor így kezdődik. „Szerintem…”, „Az én véleményem szerint…”, „Én úgy gondolom…”, „Én úgy érzem…” „Nekem Isten azt mondja…” „Nekem a Lélek azt üzeni…” … és amit az ÉNNEK üzen a Lélek, véletlenül épp az ellenkezője annak, amit Isten mondott Jézus által. Büszkén mondjuk, hogy én felvállalom a véleményemet, de van egy kényelmetlen kérdés: A véleményed fel fog-e vállalni téged az utolsó napon? Kinek fogadtál hűséget? Kihez leszel hű az utolsó óráig? A te véleményedhez, vagy ahhoz, aki azért jött, hogy megszabadítson téged azoktól a véleményektől, amelyeket a sajátodnak hiszel, és elválasztanak téged Istentől?

Jézus Krisztus mondja: „A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, a melyeket én szólok néktek, lélek és élet.” „Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak.” „Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát: És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.”

Akik megcselekszik, amit Jézus mond, azokat ő fel fogja vállalni az utolsó napon. Téged fel fog-e vállalni a saját véleményed az utolsó napon? Viszonozni fogja-e a hűséged? Azt a véleményt, amely, ha megismered, megérted, és megcselekszed, fel fog vállalni téged az utolsó napon, megtalálod János, Máté, Márk és Lukács feljegyzéseiben és a Jelenések Könyvében (a Biblia újszövetségi része). Ha tudsz őszintén fohászkodni, meg is fogod érteni, amit olvasol.