Kategóriák
Uncat

A LEGTÖBBEN CSAK ELMÉLETILEG GYŰLÖLIK A HAZUGSÁGOT

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A LEGTÖBBEN CSAK ELMÉLETILEG GYŰLÖLIK A HAZUGSÁGOT
/

Ha megkérdeznél 100 embert arról, hogy gyűlöli-e a hazugságot, feltehetőleg 99 azt mondaná, hogy igen. Vagy ha úgy kérdeznéd, hogy szereti-e a hazugságot, 99 azt mondaná, hogy nem.

A hazugság következménye a betegség, fájdalom, lelki békétlenség, halál, és kárhozat.

Hogy lehetséges az, hogy a világban jelenleg körülbelül 8 milliárd emberi nem szereti a hazugságot, és mégis tele van a világ fájdalommal, betegséggel és szenvedéssel, ami a hazugság következménye?

Úgy, hogy az emberek csak elméletileg gyűlölik a hazugságot. Ha valóban gyűlölnék azt, kívánnák megismerni az igazságot. Aki él, és az igazságot nem ismerte meg, automatikusan hazugságban van. Az ember vagy az igazságot lélegzi be, és lélegzi ki magából, vagy pedig a hazugságot. Vagy az igazságból táplálkozik, és azt osztja meg embertársaival, vagy pedig a hazugságból. Vagy az örökkévalót ismeri és mutatja meg embertársainak, vagy a hiábavalót.

Jézus szavai szerint nem létezik középút, csak a keskeny és a széles. Az élet és a halál útja. Aki nem ismeri az igazságot, és nem az igazsággal ismerkedik folyamatosan, automatikusan a hazugság oldalára kerül anélkül, hogy tudna róla.

Ezért mondja Jézus, szüntelen imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek, mert a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.