Kategóriák
Uncat

A LEGERŐSEBB LEGÁLIS KÁBÍTÓSZER

Kiáltó Szó a Pusztában
Kiáltó Szó a Pusztában
A LEGERŐSEBB LEGÁLIS KÁBÍTÓSZER
/

Aki heroinfüggő, tudatában van annak, hogy ő rab. Tisztában van azzal, hogy ha nem kaphatja meg a következő adagot, elvonási tünetei lesznek, szenvedni fog. Viszont aki munkamániás, aki a munkába menekül a valóság elől, nem tudja, hogy ő is épp olyan függő, mint az, aki heroint fogyaszt nap mint nap. Sőt, meg is magyarázza magának és környezetének, hogy másokért teszi, amit tesz, ezáltal hőssé avatva saját magát, miközben tovább szenved függősége miatt, amely elrejti szemei elől a valóságot.

A heroinfüggőt könnyebb megmenteni, mint azt, aki hőssé avatja magát, miközben a munkába menekül a valóság elől, amely lassan, de biztosan tönkre teszi az ő életét. A valóság meglátásához, a lelket felszabadító igazság megismeréséhez ugyanolyan fontos szembesülni azzal, hogy az ember a munkába menekül a valóság elől, mint a heroinfüggőnek beismerni, hogy számára a heroin az, amely elfeledteti az élet gondjait. Ugyanígy mindenkinek fontos szembesülni minden függőségével, bármi is legyen az, amit arra használ, hogy a tudatát elzárja a valóság, és a szabadító igazság elől.

„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Jézus

Isten ezt tanácsolja: http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=6&v=25&vs=25-34#v23