Kategóriák
Uncat

VÉGÜL AKKOR BESZÉL, VAGY NEM BESZÉL? 

Mi a helyzet a vallásokkal abban az esetben, ha nem igaz, és abban az esetben, ha igaz a biblia?

Egyes számú lehetőség: Ha Isten nem beszél, a Biblia hazugság. 

Amennyiben a Biblia hazudik, mire épülnek a vallások és a templomok? Hazugságra? Az emberi tanokra, elképzelésekre?

Ha pedig emberi tanokra épülnek, miért használják Isten és Jézus nevét? Nem azért, hogy megtévesszék a híveiket? 

És vajon ezáltal nem a saját tanaikra mondják-e azt, hogy Isten szava? Nem a saját törvényeiket, szokásaikat és hagyományaikat istenítik-e? 

Ha a saját tanaikat istenítik, mi a vallás, ha nem istenkáromlás, az emberek megtévesztése, és kizsákmányolása Isten nevében? 

Kettes számú lehetőség: Igaz, ami le van írva a Bibliában, Isten beszél. 

Amennyiben igaz, ami le van írva a Bibliában, és Isten személyesen beszél mindenkihez, aki őszintén keresi az igazságot, mire valók a vallások és a templomok? 

Nem arra, hogy Isten nevében, de Isten helyett beszéljenek az emberekhez? 

Ha pedig átveszik Isten szerepét, Isten helyett és Isten nevében beszélnek  a saját tanaikról, mi a vallás, ha nem istenkáromlás, az emberek szándékos megtévesztése és kizsákmányolása Isten nevében? 

Amennyiben a vallás istenkáromlás, mit tesznek azok, akik támogatják, működtetik azt, és minden figyelmeztetés ellenére részei maradnak annak? Istent káromolják? Elvetik maguktól az életet? 

Mit mond Krisztus azokról, akik káromolják Istent, és szándékosan elutasítják az Ő életre hívó szavát?

Olvasd el a választ a Jelenések könyve 21. fejezetének 8. bekezdésében. 

A vallások megrendelik Isten hallgatását. Sokan azért választják Isten helyett a vallást, mert mélyen legbelül tudják, hogy kicsi az esélye annak, hogy a pap vagy a prédikátor olyant mondjon, ami nem tetszik nekik. De ha Isten beszélne hozzájuk, akkor nem csupán jót hallanának Tőle, hanem azt is, amit hallaniuk kell ahhoz, hogy megszabaduljanak attól, ami a fájdalmat, a betegséget, a gyermekeik szenvedését és a halált okozza. A vallásban nem érheti az embert túl nagy szembesülés, sem túl kellemetlen meglepetés. Viszont a betegség, a félelem, a gyűlölet és a halál okától sem szabadulhat meg senki, aki Isten élő szava helyett az Istenről beszélő emberek szavát választja. És kárba vész a lélek.