Kategóriák
Minden

Véget ért a demokrácia, kezdetét vette a dehumanizálódás

man with bowler with cloud over his head
Az elején sokan azt gondolták, hogy nehéz hozzászokni ehhez a világhálónak nevezett valamihez. Akkor még senki sem gondolt arra, hogy van egy dolog, ami még ennél is nehezebb, majdhogynem lehetetlen: leszokni arról.
Ekképp a legtöbb embert a facebookról viszik ki a temetőbe, ahol halála előtt a világ kínálta virtuális káprázat segítségével sikeresen felszámolta élete értelmét.

 

A világháló, a világot átfogó hálózat „kiszívja”az emberek lelkét, és kiszolgáltatja azt annak a mesterségesen létrehozott rendszernek, amely szisztematikusan androidokká formálja az embereket. A világháló részét képezi minden olyan kommunikációs eszköz, amelyen keresztül a lényegtelen és irreleváns információ eljuthat az emberhez. A mai közoktatás, a vallás, a folyóirat, a rádió, a televízió, az interneten elérhető közösségi média, mint a facebook, a twitter, az instagram és társai, valójában médiumok, közvetítő csatornák, amelyeken keresztül olyan információözön árasztja el az embereket, amely eltereli figyelmüket a számukra fontos és soron következő dolgokról. Ekképp elszakítja őket az Élet Forrásától, tömegben gyártott, beprogramozott, megszámozott, pótolható árucikké változtatva őket. Ez a dehumanizálódás (elembertelenedés). E folyamat következményeképp születik meg a jellemtelen, önálló gondolkodásra és kreativitásra teljességgel képtelen tömegember, amely csak arra alkalmas, hogy az életerejét (lelkét) önként kiszolgáltassa a GÉP-nek, a rendszernek, biblia nyelvezettel élve a fenevadnak.
A világhálótól megszabadulni sokak számára már teljességgel lehetetlen. A mai gyermekek már eleve beleszületnek ebbe a hálózatba, a fenevad rendszerébe. Viszont, mint tapasztaltuk, az idősebb generációt nagyon nehéz volt rászoktatni az internet, androidos készülékekkel történő használatára. A középkorúak és az idősebbek nagyon nehezen barátkoztak meg a technika vívmányának nevezett fenevaddal, a világhálóval. De van valami, ami még ennél is nehezebb, majdhogynem lehetetlen: megszabadulni ettől a barátságtól, ettől az életet elszívó kapcsolattól.

Igazából csak azok fognak tudni teljes szabadulást nyerni a világ hálójától, ettől a dehumanizáló hálózattól, akik képesek átlátni, és megérteni, hogy annak ára, hogy online legyenek a világ hálózatán, az, hogy el kell szakadniuk Isten természetes hálózatától, és ennek következtében elveszítik a lelküket.
Mint tudjuk, a testét, senki sem mentheti meg. Előbb vagy utóbb mindenki elveszíti azt. Viszont, aki nem érti meg, hogy miről szól a világháló, a világ hálózata, a testével együtt a lelkét is elveszíti.
Jézus azt mondja, hogy ne attól féljünk, ami a testet megöli, de a lelket meg nem ölheti, hanem attól, ami a testtel együtt a lelket is elpusztíthatja.
Ő szavainak és életének tanításával megmutatta, hogyan kapcsolódhatunk vissza Teremtőnk természetes hálózatára, hogyan vehetjük elejét a dehumanizálódásnak, és hogyan menthetjük meg lelkünket. Ő kétezer évvel ezelőtt meggyógyította a vakot, és ma is visszaadja a lényegi látást mindenkinek, aki kéri tőle.
Az ő szavainak és életének tanítását megtalálod Máté, Márk, Lukács és János evangéliumában. Ha vissza szeretnél csatlakozni Isten természetes hálózatára, hogy megmentsd a lelked, alázattal, gyermeki szelídséggel fohászkodj, és Ő elveszi a szellemi vakságot tőled, hogy megláthasd, mi folyik a világban, és hogyan lehet kijönni ebből a lélekvesztő labirintusból.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?