Kategóriák
Minden

Vajon Jézus részt venne-e a Poncius Pilátus által szervezett szavazásokon, választásokon és tüntetéseken?

A keresztény szó ELMÉLETILEG azokat a személyeket jelöli, akik ismerik, értik és cselekszik Krisztus beszédét, ismerik az Ő életét, és követik Őt.
Követni valakit, azt jelenti, hogy azon az úton járni, amelyen az a bizonyos személy járt, azt cselekedni, amit ő cselekedett, abban a szellemiségben és lelkületben lenni, amelyben ő volt.

Az a keresztény ember, aki el tudja képzelni Jézust, amint részt vesz a császár által meghirdetett szavazásokon, mindenképp menjen el szavazni.
Viszont az a keresztény ember, aki nem tudja elképzelni Őt szavazni, a belső szobájába menve emlékezzen vissza, hogy mit jelent az Ő követése, az Ő jellemének és az Ő lelkületének magunkra öltése, és cselekedje azt, amit válaszképp kap erre a kérdésre.

Egy dolog szinte teljesen biztos. A szavazás szervezője, a politikai elöljárók, a gyülekezeti vezetők, a vallási tekintélyek és a mai farizeusok többsége fog szavazni. Ha őket követed, minden bizonnyal te is szavazni fogsz. De vajon, Jézus is elmenne-e a Poncius Pilátus által megszervezett szavazásra véleményt nyilvánítani, vagy valami mást cselekedne, miközben a tömegek az értékes véleményüket a császárhoz viszik?

[mailerlite_form form_id=1]

Ki teheti meg azt, hogy nem veszi figyelembe az emberek tekintélyét?

 

Vélemény, hozzászólás?