Kategóriák
Minden

Talán félreértettük Istent…

Jézus nem azért jött a Földre, hogy azzal hitegessük magunkat és egymást, hogy, csak mert hallottunk Róla, Hozzá tartozunk, és közösségünk van Vele.
Az Ő feladata az volt, hogy egy olyan tükröt tartson elénk, amely által állandóan megláthatjuk meglévő
hiányosságunkat és gyarlóságunkat, amely elválaszt bennünket Istentől.
Ha ezt a tükröt saját elképzelésünk szerint befestjük, többé nem fog valós képet mutatni a jelenlegi helyzetünkről. Ekképp azt sem láthatjuk meg azáltal, ha már csak egy lépésre vagyunk a feneketlen szakadéktól, és elveszünk. Aki ezt a tükröt meg akarja változtatni, be akarja festeni a saját tetszése szerint, annak tudnia kell, hogy az életével játszik, mert az élet hívó szavát hazuggá teszi a mulandóság és a hiábavalóság kedvéért.
– De miből tudhatjuk, hogy nem egy eleve befestett tükröt látunk Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma által? – tevődhet fel jogosan a kérdés.
A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. Abból tudhatjuk, hogy a négy evangélium valóban az Ő szavait tartalmazza, hogy, ha azt tesszük, amit Ő mond Máté, Márk, Lukács és János feljegyzései szerint, az fog történni, azt fogjuk tapasztalni, amit Ő ígért. Ezt személyesen leellenőrizheti bárki. Sőt, úgy igazából ezt csak személyesen ellenőrizheti le mindenki, aki igazán kíváncsi az igazságra.
Te néztél már bele ebbe a tükörbe? Megtapasztaltad, amit Ő ígért?

[mailerlite_form form_id=1]

 

Vélemény, hozzászólás?