Kategóriák
Uncat

SZEX VAGY SZERELEM?

A gyermekkor végtelen szabadságának és határtalan mozgásterének öröme idővel lekorlátozódik egy néhány centinyi, ritmikusan ismétlődő monoton mozgásra. Majd elméletek, művészeti irányzatok, filozófiák, tudományok és tanulmányok, vallások épülnek erre a titokban űzött sportágra, amelyek rendre azt igazolják, hogy ennek a néhány centi hosszúságú útnak az ismételt megtétele az élet valódi értelme; …ezzel azt állítva, hogy az volt az Úristen legjobb ötlete, és az Ő tökéletes tervének a tetőfoka, hogy mi ugyanazt az utat egy életöltő alatt több milliószor megtegyük. 

Ezáltal hazuggá tesszük Őt, eldobva magunktól azt a lehetőséget, hogy visszakerüljünk abba a tágasságba, és végtelen szabadságba, amelyet a gyermekek, és az újjászületettek ajándékba kapnak Istentől.

Jézus azt mondja, ha valaki újonnan nem születik, és nem fogadja úgy az Ő szavait, mint egy gyermek, nem láthatja Isten országát.

Az újjászületés semmilyen emberi módszerrel nem érhető el. Az újjászületés ajándék Istentől azok számára, akik jóllakva és megundorodva az emberi okosság hiábavalóságától, őszinte és alázatos szívvel Hozzá fordulnak útmutatásért.

Az Ő útmutatása pedig ez:

Ímé az én szerelmetes fiam, akiben örömöm lelem. Őt hallgassátok, őt kövessétek, mert az Ő szava lélek és élet, amely legyőzte az ember legnagyobb ellenségét, a halált.

Mk 9.7 Jn 6.63 Jel 2:11