Kategóriák
Írások

Pénzszámoló idő – gyerekcsináló idő

Amikor ilyen idő van, mint most, nálunk felé azt mondják, hogy gyerekcsináló/pénzszámoló idő van. És ez humoros is egy ideig.
Viszont feltevődik egy kérdés. Melyik idő szabadít meg téged a rád váró nyomorúságtól, a lelki békétlenségtől, ami abból származik, hogy hittél a világban és a facebookon zajló kép-mutatásnak? A gyerekcsináló idő, vagy a pénzszámoló idő?
Beszéltem lányokkal, akik azt hitték, ha gyermekük lesz, boldogabbak lesznek, megtalálják a lelki békét. Találkoztam velük évek múlva, miután anyák lettek, és bevallották, hogy tévedtek. Nem lettek boldogabbak a gyerekcsinálástól. Feltételezem, hogy amíg a gyártási folyamat fázisában voltak, boldogok voltak, de teltek-múltak az évek, és ezek a nők, nem kezdtek hinni a gyerekcsináló idő megváltó erejében.
Beszéltem fiúkkal, akik azt hitték, ha pénzük lesz, boldogabbak lesznek, megtalálják a lelki békét.
Találkoztam velük évek múlva, miután gazdagok lettek, és bevallották, hogy tévedtek, nem lettek boldogabbak, és a lelki békéjüket sem kapták meg a pénzszámolástól. Feltételezem, hogy az első néhány pénzen megvásárolt vak-áció alkalmával még boldogok voltak valamennyire, de teltek-múltak az évek, és ezek a férfiak nem kezdtek hinni a pénzszámoló idő megváltó erejében. Sőt, egyesek teljesen tönkrementek. Szenvedélybetegek, munkamániásak, alkoholisták, öngyilkosok lettek.
 
Volt egy Istentől küldött ember, aki a következőt mondotta. Békességet adok néktek, az én békémet adom néktek, az örök békét adom néktek, de nem úgy adom, ahogy a világ adja, ahogy eddig kapátok. Ő azt mondta, hogy ha valaki megismeri, és megcselekszi az Ő beszédeit, bizton meg fogja kapni azt a békét, amely soha nem vétetik el tőle. Sem a síron innen, sem a síron túl.
… hogy melyek az ő beszédei? Ha tiszta szívvel éhezed és szomjúhozod az igazságot, megszerezheted, megismerheted, és megértheted őket a Máté, Márk, Lukács és János evangéliumából. Nem kell hozzá semmilyen vallás, semmilyen tanfolyam, csak gyermeki szelídség, alázat, hajlékony térdek és őszinte igazságszeretet.
Adjon az Élet Szerzője neked olyan békét, amelyet a pénzszámoló idő és a gyerekcsináló idő eddigi életed során nem tudott megadni számodra!
Ma este folytatjuk a János evangéliumát a 19. fejezettel. Hozzászólásoddal, kérdéseddel segíthetsz abban, hogy egy teljesebb képet kapjunk a 19. fejezet üzeneteiről.
A közvetítés az alábbi címen lesz elérhető.
http://kialtoszo.caster.fm/

Felhívás
A főoldalon található “Audio” rovatban olyan hangfelvételek is találhatók, amelyek nem jelentek meg külön blogbejegyzésben.

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?