Kategóriák
Minden

Mikor lesz jobb világ?

Tavaly nyáron találkoztam egy nagyon kellemes kisugárzású személlyel, aki elmondta, hogy a meglehetősen kiegyensúlyozott élete fordulóponthoz érkezett, amikor a rokonokkal osztani kezdték az örökséget. Sokan siettek a segítségére, hogy elmondják, a családtagok nem voltak igazságosak vele. Megtelt nehezteléssel a szíve, és egyre csak romlott a kedélyállapota, amit végül azzal akadályozott meg, hogy bement egy elhagyatott kápolnába, és leszámolt a bajjal.
Annak ellenére, hogy sosem volt vallásos, beült a padba, meghajolt az Úristen előtt, és ezt mondta: Bocsáss meg nekem, amiért haragudtam a rokonaimra, én vagyok a hibás mindenért!
Ezután kijött a templomból, felhívta a rokonait, és ugyanezt elmondta nekik is. Ekkor olyan béke öntötte el, amelyet korábban még sosem érzett, és amely azóta is vele van.
Nem nagyravágyó, de nincs is hiánya semmiből. Bőségesen megvan mindene, amire igazán szüksége van. A kis vállalkozása megtermi számára a szükséges anyagiakat, és a szabad időt, amelyet a családjával tölthet.

A fentiek alapján talán már te is rájöttél, akkor lesz jobb a világ, amikor te is kimondod: “Rajtam kívül senki sem hibás.”
Ha nehéz ezt kimondani, és ha mindig valaki más a felelős a te nyomorúságodért, talán elérkezett az ideje annak, hogy szembesülj saját gyávaságoddal, és azután megpróbáld újból:
„Rajtam kívül senki sem hibás”.

https://youtu.be/xjHU4YtL0wQ

[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?