Kategóriák
Minden

Miért nem tudjuk elhagyni a rossz szokásainkat?

A MESTER VALÓBAN ÖNKÉNT MENT A SZARBA AZ Ő BARÁTAIÉRT, de…
…de nem maradt benne örökre. Csak azért ment bele, hogy azok számára, akik benne vannak, megmutassa, hogyan lehet kijönni onnan.
Voltak, és vannak, akik örömmel követték őt, és kijöttek a szarból. Mások pedig, akik akkorra már megszokták annak szagát és melegét, elvárták tőle, hogy együttérzésből ő is, megszokja, elfogadja azt, és örökre benne maradjon. De ő nem azt tette, amit elvártak tőle, hanem azt, ami tökéletes. Kijött a szarból, megmutatva az utat azok számára, akik elhitték neki, hogy nem az az élet, amit ők addig annak hittek, hanem az, amit Ő mutat számukra.
 
Ugyanez történik ma is az emberek között. Vannak, akik nyakig benne vannak a szarban, míg mások kiszabadultak már belőle. Akik kiszabadultak, néha visszamennek, hogy azoknak, akik jól laktak már vele, megmutassák a kivezető utat.
Egyesek ezt a gesztust örömmel és hálával fogadják. Mások pedig nehezteléssel, mert az a személy, aki visszament a szarba, hogy megmutassa a kiutat, nem hajlandó ott maradni, és velük együtt teljesen szarrá lenni.
 
Vannak emberek, akik a tömeget követve hosszú évek óta olyan dolgokat cselekednek, amiben a szívük mélyén sosem hittek, sőt, mindig is gyűlöltek. Viszont, ha valaki az ő környezetükben abbahagyja ezen dolgok cselekvését, azt nem követendő példának tartják, hanem haragszanak rá, amiért ő nem akar részt venni az ő szaros játszmájukban. És minden eszközt megragadnak, hogy visszahúzzák ezeket a személyeket abba az állapotba, amelyből ők, gyávaságuk, bizalmatlanságuk és eltorzult látásuk miatt nem mernek kijönni. Teszik ezt fenyegetőzéssel, érzelmi zsarolással, félelemkeltéssel stb. Ekképp próbára teszik annak a személynek a hitét, aki meglátott egy új utat, és nem hajlandó a régi úton haladni tovább. És ez teljesen rendben van, ugyanis minden fontos döntésnek és változásnak szükséges, hogy meglegyen a maga próbája.
 
Az Igazság kétezer évvel ezelőtt a hazugság testét öltötte magára, hogy akik megrekedtek a hazug testben, szabadulást nyerjenek általa. Bejött a bűn testébe értünk, de nem volt hajlandó benne maradni. És ezt a legeslegszélsőségesebb döntéssel igazolta: Önként vállalta fizikai testének halálát, hogy azáltal nyilvánvalóvá váljon az igazság, amely legyőzve a hazugságot, megelevenítette azt, ami meghalt. Feltámadásával kijelentette, hogy annak, amit mi életnek hiszünk, semmi köze sincs az élethez, és igazi életet csak az nyerhet, aki hajlandó lemondani arról, amit addig életnek hitt.
Az Ő ajánlata nem kötelesség, hanem lehetőség. Aki elfogadja azt, megkap minden eszközt a teljes szabadulásra. Aki azt elutasítja, zavartalanul élvezheti a szar melegét a végső szembesítés pillanatáig.
 
Ha valaki ragaszkodik a hazugsághoz, aminek már semmikképp sem tud ellenállni, ne csodálkozzon, hogy egy idő után teljesen magára marad abban a szarban, amelyet ő választott saját magának azáltal, hogy gyáva, megalkuvó és bizalmatlan volt azzal a szóval szemben, amely életre hívta őt.
 
jelen.fm
[mailerlite_form form_id=1]

Vélemény, hozzászólás?